Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 7:39 am Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 9 мнения ] 
Message
Сготвено на: 25 Сеп, 2005 10:33 pm Нед 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:09 pm Нед
Мнения: 1613
Location: София
Изтънявам пилешки филенца /ок.0,6кг/ с длан /не ги начуквам с чукче за месо или дръжка на нож!/ и ги мариновам 24 часа в светъл соев сос, настърган джинджифил /или смлян сух/, черен пипер, лим.сок, водка. Овалвам ги в нишесте и ги запържвам леко в масло.
200г боровинки заливам с подсладен вишнев сок от кутия :oops: , колкото да ги покрие и сок от 1/2 лимон. Сварявам ги, като внимавам да не се разварят и да изгубят цвета си. Изваждам половината боровинки и ги отцеждам. Останалото пасирам, добавям 1/2 кубче пилешки бульон, малко светъл соев сос, маслото от пърженето и остатъка от маринатата. Варя, докато се посгъсти.
Слагам по 1 филенце в чиния и заливам със соса, отгоре поръсвам от целите боровинки. Отстрани шприцовам розичка заквасена сметана върху тънка шайба лимон и слагам по 1 зелена и черна маслина. Това е.
Много си я обичам тази рецепта, защото си е моя, мда


 Profile  
 
Сготвено на: 26 Сеп, 2005 9:55 am Пон 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 13 Окт, 2004 10:37 am Сря
Мнения: 470
Това звучи доста вкусно. Само за вишневия сок какъв точно вземаш?


 Profile  
 
Сготвено на: 26 Сеп, 2005 11:23 am Пон 

Дегустатор

Offline
Готви от: 27 Окт, 2004 5:13 pm Сря
Мнения: 134
to4ica написа:
Изтънявам пилешки филенца /ок.0,6кг/ с длан /не ги начуквам с чукче за месо или дръжка на нож!/ и ги мариновам 24 часа в светъл соев сос, настърган джинджифил /или смлян сух/, черен пипер, лим.сок, водка. Овалвам ги в нишесте и ги запържвам леко в масло.
200г боровинки заливам с подсладен вишнев сок от кутия :oops: , колкото да ги покрие и сок от 1/2 лимон. Сварявам ги, като внимавам да не се разварят и да изгубят цвета си. Изваждам половината боровинки и ги отцеждам. Останалото пасирам, добавям 1/2 кубче пилешки бульон, малко светъл соев сос, маслото от пърженето и остатъка от маринатата. Варя, докато се посгъсти.
Слагам по 1 филенце в чиния и заливам със соса, отгоре поръсвам от целите боровинки. Отстрани шприцовам розичка заквасена сметана върху тънка шайба лимон и слагам по 1 зелена и черна маслина. Това е.
Много си я обичам тази рецепта, защото си е моя, мда


Аууууууууууу, страхотнооооооо! Обожавам сладко-соления вкус!


 Profile  
 
Сготвено на: 26 Сеп, 2005 12:16 pm Пон 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Точице, Може ли вместо сок да взема сладко от вишни, разредено с вода :oops: ?
(Не обичам сокове в кутия, а сладкото от вишни ми е любимото)


 Profile  
 
Сготвено на: 26 Сеп, 2005 1:51 pm Пон 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Умрях направо!


 Profile  
 
Сготвено на: 26 Сеп, 2005 3:27 pm Пон 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:09 pm Нед
Мнения: 1613
Location: София
Rus0koska написа:
Това звучи доста вкусно. Само за вишневия сок какъв точно вземаш?

Някакъв унгарски в кутия, май се казва Topjoy или нещо такова. Веднъж съм го правила с домашна вишновка, която една приятелка ми отпусна за целта, беше още по-добре, но...


Last edited by to4ica on 26 Сеп, 2005 3:34 pm Пон, edited 1 time in total.

 Profile  
 
Сготвено на: 26 Сеп, 2005 3:29 pm Пон 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:09 pm Нед
Мнения: 1613
Location: София
DolceVita написа:
to4ica написа:

Аууууууууууу, страхотнооооооо! Обожавам сладко-соления вкус!

Ти ги разбираш тия тънкости на сладкия живот :lol:


 Profile  
 
Сготвено на: 26 Сеп, 2005 3:32 pm Пон 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:09 pm Нед
Мнения: 1613
Location: София
biskvitka написа:
Точице, Може ли вместо сок да взема сладко от вишни, разредено с вода :oops: ?
(Не обичам сокове в кутия, а сладкото от вишни ми е любимото)

Не виждам проблеми, само не забравяй водката. Ако има плодчета във вишневото сладко, може да сложиш една вишничка върху сметаната - така де, да се знае какво има в манджата ;)


Алеко написа:
Умрях направо!

Боби, струва ми се с теб вече се разбрахме веднъж да не умираш, момче :roll: . Само си представи колко неща не сме изяли...


 Profile  
 
Сготвено на: 26 Сеп, 2005 4:30 pm Пон 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Абе, аз за такваз манджица и от гроба ще стана, и от казана ще изплувам и никой мил сънародник няма да може да ме натика обратно! :jump:


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 9 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB