Здравейте!
Много ми липсвахте
, но вече ще имам време и започвам да пиша. Първо да се похваля преди седмица и малко се дипломирах успешно и вече съм ВИСШИСТ
и съм много щастлива. Подобаващо отпразнувахме и началото на учебната година и вече всичко си влиза в график
. Докато четях усърдно, а половинката искаше само да яде, съчиних нещо много бързо и вкусно. Не е кой знае какво, но реших да го споделя.
Продукти:
1 средно пиле
кашкавал
гъби
маслини
шунка
кисели краставички
топено сирене (1 пръчка от тези малките, които са опаковани като саламчета
)
черен пипер
бяло вино
Приготвяне:
Сварява се пилето и се обезкостява. На дъното на йенска тенджера сложих съвсем малко мазнина (много малко). Отгоре наредих 1 ред от месото. След това ред шунка, ред гъби, ред кашкавал, маслини и кисели краставички, нарязани на кръгчета. Отгоре затворих с останалото месо. Най-отгоре сложих кръгчета топено сирене и няколко малки бучици масло. Поръсих с черен пипер. Залях с малко от бульона от пилето и бяло вино и във силно загрята фурна. Изчаква се да заври и да се образува бял сос. Накрая се отваря капака да се запече топеното сирене. Става нещо божествено. Сосът е много вкусен и лек. Единия път изпържих и картофки, които потопени в соса стават много вкусни.
Да ви е сладко!