Рецептата е моя измислица и мерките са по-скоро на око
Продукти:
едри печурки
масло
за плънката:
кайма
1 малка глава лук
1-2 скилидки чесън
пънчетата от гъбите
кимион, черен пипер и риган на вкус
сирене Ементал (или кашкавал, топено сирене или каквото сирене имате)
Приготвяне:
1. Махаме пънчетата на гъбите, измиваме и обръщаме в подмазана тава с отвора нагоре. Във всяка гъба слагаме по малко масло. Слагаме гъбите във добре загрята фурна и оставяме докато са почти готови.
2. В тиган запържваме ситно нарязаните лук и чесън, после добавяме ситно нарязаните пънчета и каймата. Когато всичко е почти готово, добавяме подправките и разбъркваме добре.
3. С плънката пълним гъбите и слагаме от сиренето по листче отгоре. Запичаме отново докато сиренето се разтопи и позапече.
Да ви е сладко! перфектно върви с бяло вино