за 2 порции
2 неголеми глави целина
1/2ч.ч. обелени гренландски скариди
3с.л. ементал на дребни кубчета (ако предпочитате грюер или пармезан, заменяйте смело)
1с.л. каперси
3с.л. пълномаслена сметана
по 1 щипка индийско орехче, сол и захар, лим.сок
зехтин, галета и сусам за овалване
Целината се обелва и сварява. Главите се срязват хоризонтално на две части и се издълбават (добре е стените да са съвсем тънки). Вътрешността се накълцва ситно и се смесва с останалите съставки. Половинките се напълват, слепват се 2 по 2, овалват се в зехтин и смес от галета и сусам и се запичат във фурната до златисто.
Поднасят се с
дип "Зелена богиня".
Тази измшльотина май е пълна с афродизиаци, та смятам да я направя в чест на влюбения светия. Е, шампанско не пие, но и без това не познавам мъж, който обича шампанско...