Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 5:59 pm Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 4 мнения ] 
Message
Сготвено на: 19 Фев, 2006 4:33 pm Нед 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 15 Юни, 2005 4:08 pm Сря
Мнения: 144
Location: София
1 кг патладжани се разрязват на две половинки и се издълбават с лъжичка. Осоляват се леко и се оставят да се отцедят 20 мин. Вътрешнота на патладжаните режем наситно и задушаваме с нарязани наситно лук и домати. Прибавяме 1/2 ч.л-ка червен пипер, ч.л-ка чубрица, ракиена чашка червено винце и разбъркваме добре. В корите поставяме 2-3 парчета наденица от Македонската като тази от рекламата по телевизията. Следва от сместа. Поръсваме със сухар. В тавата сипваме 2 пръста вода, увиваме тавата с алуминиево фолио и печем на фурна 3/4 ч на 180 градуса. Снемаме фолиото и допичаме. Това ястие е вкусно, но не го препоръчвам на тези които страдат от жлъчка или бъречни заболявания. :) :) :)


 Profile  
 
Сготвено на: 06 Ное, 2006 12:35 am Пон 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 22 Окт, 2006 3:18 pm Нед
Мнения: 303
Location: Кофтинброд
Че защо да не го похапват и те?А иначе,звучи вкусно,само наденицата ми идва в повече.Патладжаните ги предпочитам постни,с повечко домати.По повод това осоляване и отцеждане на горчивата вода искам да кажа,че гледайки едно кулинарно предаване по италианската тв,забелязах,че въобще не си правят този труд.


 Profile  
 
Сготвено на: 06 Ное, 2006 9:57 am Пон 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
дима Т написа:
Че защо да не го похапват и те? А иначе,звучи вкусно,само наденицата ми идва в повече.Патладжаните ги предпочитам постни,с повечко домати.По повод това осоляване и отцеждане на горчивата вода искам да кажа,че гледайки едно кулинарно предаване по италианската тв,забелязах,че въобще не си правят този труд.


Казват, че патладжаните не били много полезни при болна жлъчка. А колкото до макаронаджиите, те и за други неща не си правят труда, та затова са на този хал - 50 правителства за 50 години от Войната насам. Примерно. :mrgreen:


 Profile  
 
Сготвено на: 06 Ное, 2006 11:42 am Пон 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 22 Окт, 2006 3:18 pm Нед
Мнения: 303
Location: Кофтинброд
Мда, това за болните от жлъчка е вярно, та да ме прощават за прибързания коментар :oops: .
Но иначе пък патладжаните напълно си заслужават всяка отделена минута за приготвянето им...


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 4 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB