Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 17 Апр, 2024 2:17 am Сря

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 1 мнение ] 
Message
 Рецепта: Пълнен лук
Сготвено на: 21 Фев, 2006 3:36 pm Вто 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:09 pm Нед
Мнения: 1613
Location: София
За 4 порции:
4 големи глави червен лук
4 малки топки моцарела
6ч.л. масло
джинджифил, захар, едри трохи от сладък бял хляб

Обелвам само най-горната тънка ципа на лука и го бланширам във вряща вода, за да омекне съвсем леко. Отрязвам малко частта откъм дръжката, за да стоят главите стабилно и капаче откъм “мустаците”. Издълбавам главите колкото да се получи достатъчно място за топче моцарела и пъхвам по едно във всяка глава, като преди това съм сложила на дъното щипка захар и 1/2ч.л. масло. Накълцвам едро вътрешността на лука, смесвам с малко захар и покривам с него дъното на малка тавичка. Нареждам главите отгоре и поръсвам обилно с хлебни трохи, 1-2 щипки джинджифил и останалото разстопено масло. Запичам на 200о С докато се получи златиста коричка. Който обича солено (като мен), си го соли при консумацията.

Най-вкусно е горещо с пухкав бях хляб и сухо бяло. За печен лук ми идва наум на следващата вечер след осъдително преяждане и препиване, но се оказа, че и с него човек не е застрахован от преяждане...


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 1 мнение ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB