Тази рецепта е много лесна за изпълнение и достъпна откъм продукти. За приготвянето й ни трябват предварително сварени 2 бутчета и 2 крилца. Аз лично варя пилето в тенджера по налягане с малко черен пипер, 1 лист дафинов лист и глава лук.
В тиган смесвам 3 с.л. соев сос, 1 ч.л. мед и 3 с.л. олио и бъркаме до получаване на хомогенна смес. Тигана слагаме на котлона и поставяме бутчетата и крилцата и ги обливаме с течността, докато започне пърженето т.е. котлонът се загрее. Обръщаме крайниците на пилето, когато чернината от сосчето "полепне" по кожата.
Понеже се улях малко с мазнината и ми остана в тигана, а аз съм
еколог (виж т.3), режих да изпъжа няколко картофа като гарнитура. Единственият съвет, който ще дам за картофите е да се бъркат постоянно, защото соевият сос действа като лепило дори върху тефлоновия тиган, който ползвах.
Бон Апети!
П.П. Тъй като избягвам да ям месо, предостъпих двете порции на Бисквитка и стария й татко Бисквит. Излапаха всичко до шушка

. Аз пък вечерях с 4 пържени пилета в ембрионален стадий

.