Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 12:47 pm Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 7 мнения ] 
Message
Сготвено на: 23 Фев, 2006 8:58 pm Чет 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4689
Location: София
Тази рецепта е много лесна за изпълнение и достъпна откъм продукти. За приготвянето й ни трябват предварително сварени 2 бутчета и 2 крилца. Аз лично варя пилето в тенджера по налягане с малко черен пипер, 1 лист дафинов лист и глава лук.

В тиган смесвам 3 с.л. соев сос, 1 ч.л. мед и 3 с.л. олио и бъркаме до получаване на хомогенна смес. Тигана слагаме на котлона и поставяме бутчетата и крилцата и ги обливаме с течността, докато започне пърженето т.е. котлонът се загрее. Обръщаме крайниците на пилето, когато чернината от сосчето "полепне" по кожата.

Понеже се улях малко с мазнината и ми остана в тигана, а аз съм еколог (виж т.3), режих да изпъжа няколко картофа като гарнитура. Единственият съвет, който ще дам за картофите е да се бъркат постоянно, защото соевият сос действа като лепило дори върху тефлоновия тиган, който ползвах.

Бон Апети!

П.П. Тъй като избягвам да ям месо, предостъпих двете порции на Бисквитка и стария й татко Бисквит. Излапаха всичко до шушка :eat:. Аз пък вечерях с 4 пържени пилета в ембрионален стадий :egg:.


 Profile  
 
Сготвено на: 24 Фев, 2006 11:21 am Пет 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 03 Юни, 2004 4:24 pm Чет
Мнения: 1472
Location: София
:) Вкусотия..аз правя много подобно нещо, но добавям и малко чесън на прах,чили сос,малко червено пиперррче и джинджър. 8)


 Profile  
 
Сготвено на: 24 Фев, 2006 12:20 pm Пет 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:09 pm Нед
Мнения: 1613
Location: София
Ммм, браво, мистър! Една счукана скилидка чесън разрешаваш ли към сосчето?

Уф, най-сетне разбрах какво лепне - соевият сос :oops:


 Profile  
 
Сготвено на: 24 Фев, 2006 12:42 pm Пет 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Като за псевдо-вегетарианец сте се справил доста добре, Мистър!


 Profile  
 
Сготвено на: 24 Фев, 2006 2:33 pm Пет 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4689
Location: София
ludetina написа:
..аз правя много подобно нещо, но добавям и малко чесън на прах,чили сос,малко червено пиперррче и джинджър. 8)
Ще стане много пикантно за мойте хора, пък те са с изнежени стомахчета ;).
to4ica написа:
Една счукана скилидка чесън разрешаваш ли към сосчето?
Тъй вярно. Дори ще пробвам некст тайм.
Алеко написа:
Като за псевдо-вегетарианец сте се справил доста добре, Мистър!
Мерси. К'во да праи'ш? Трябва да се правят жертви от време на време.


 Profile  
 
Сготвено на: 26 Фев, 2006 2:47 pm Нед 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 30 Яну, 2005 12:46 pm Нед
Мнения: 543
Алеко, както се заяжда, ще го вземем някой ден с ленивия на наша издръжка!Ще му готвим само таратор, салатки и зеленчуковия микс в микровълнеста, който аз обожавам, но за който като попитах Тошката - моя приятел дето е глътнал топката на децата от квартала и той знаете ли какво ми отвърна!? Каза: Ами аз съм бил в казарма и мога всичко да ям! Ама все едно магаенцето Йори от "Мечо Пух" го каза!!!


 Profile  
 
Сготвено на: 26 Фев, 2006 3:39 pm Нед 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Да, ама аз не съм бил в казармата и таквиз неща не ям! Зеленчуци в микровълнестата - бррррррррр!!!!


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 7 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB