Снощи ме налегна желанието да сготвя нещо калорично и ето какво се получи:
Продукти:
картофи
400-500 гр. бекон (пушено месо със сланина)
400-500 гр печурки
кашкавал
черен пипер
чубрица
сол
масло
олио
бира
Приготвяне:
Сварих картофите и ги нарязах на кубчета. Изчистих и нарязах гъбите на едри парчета и ги позапържих до почти готово състояние. В пръстен гювеч сложих на дъното малко олио и изсипах картофите, гъбите с мазнината в която са се пържили, бекона, нарязан на кубчета. След това сложих солта, черния пипер и чубрицата на вкус. Хубаво обърках всички. После напусках парченца масълце и пак разбърках. Полях с малко биричка и вода. Настъргах обилно кашкавал и във фурната. Първо със затворен капак да заври и после махнах капака но намалих отгоре за да поври повече време а по-бавно да се запече кашкавала. Стана божествено. С биричка много върви

Да ви е сладко!