Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 17 Апр, 2024 1:06 am Сря

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 4 мнения ] 
Message
Сготвено на: 23 Мар, 2006 6:45 pm Чет 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 9:41 pm Вто
Мнения: 2213
Около 1/2 кг сварен и обелен телешки език / дебелата част /, нарязан на филийки с дебелина около 1 см
1-2 с л масло
1 глава кромид лук, нарязан на полумесеци
3-4 скилидки чесън, нарязани
4-5 с л пикантна лютеница
100-150 г кашкавал
сол, черен пипер
бульон от варенето на езика / лук, морков, дафинов лист, бахар, черен пипер /

В по-дълбок тиган разтопяваме маслото, добавяме лука и задушаваме на слаб огън, с разбъркване, докато лукът почти се сготви, добавяме чесъна, лютеницата, сол, пипер и 2-3 черпака бульон.

Тази смес се изсипва в тава, отгоре се нареждат парчетата език, които се покриват с тънки парчета кашкавал.

Печем в загрята фурна на 200 С, докато кашкавалът се разтопи и сосът се сгъсти.

Картофи или топъл хляб - по избор.

Нещо такова ядохме в една кръчма и това е моята импровизация по рецептата. Половинката ми заяви, че мойто било по-добро, но това е защото го яде доста след оригинала, а и като има телешки език, не би казал друго. :mrgreen:


 Profile  
 
Сготвено на: 23 Мар, 2006 10:33 pm Чет 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:09 pm Нед
Мнения: 1613
Location: София
Ехааа, това е убиец!!! Може да съм много жестока, но телешкият език е сред най-любимите ми манджи! Само въпросче - лютеницата не убива ли нежния "езически" вкус?


 Profile  
 
Сготвено на: 24 Мар, 2006 12:16 pm Пет 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 9:41 pm Вто
Мнения: 2213
Според мен не - "езическият" вкус преобладава, лютеницата е добро допълнение. А и днешните лютеници не са гъсти като едновремешните. Аз ползвах едросмляна на Дерони.

Дълго време тъсих нещо резлично от език с тартар, пане, натюр.

:lol:


 Profile  
 
Сготвено на: 24 Мар, 2006 1:37 pm Пет 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Телешкото езиче ми е едно от любимите неща, а тази рецепта определено е за "Любимите"! Благодаря!


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 4 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB