Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 3:17 pm Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 5 мнения ] 
Message
Сготвено на: 24 Мар, 2006 1:46 pm Пет 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 03 Юни, 2004 4:24 pm Чет
Мнения: 1472
Location: София
Понеже от време на време се засилвам да работя в/у НВД, ама не много успешно :oops: ,че са ми слаби ангелите,ето какво изфабрикувах снощи, като гарнитурка към едно пилешко шишче.Според мен и за основно ястие става,ако сме решили да го раздаваме "диетично'.

Задушен спанак със сметана и два вида сирена

Необходими продукти: (за 2 порци-ако го ползваме като гарнитура)

350-400 гр спанак (почистен,измит,отцеден,нарязан на ивички)
2-3 скилидки чесън (нарязан наситно)
2 с.л. сметана (аз използвах заквасена)
козе сирене -колкото голямо яйце
50 гр. -синьо сирене (приблизително)
щипка кардамон
малко индийско орехче
1-2 с.л. -зехтин
сол не слагах сиренето е достатъчно солено,но вие си преценявате

Начин на приготвяне:
Запържваме чесънчето в зехтина докато порозовее.Добавяме спанака и като разбъркваме оставяме да се предаде,поръсваме с натрошените сирена и подравките ,добавяме сметаната (аз лично я разтворих с 1 с.л. вода, за да стане по хомогенна).Оаставяме да къкри до готовност.Аз лично го харесвам да се съпротивлява,затова цялата процедура ми отне около 10 мин. ,но който както го обича така да процедира. :)

Приятене апетит!


 Profile  
 
Сготвено на: 24 Мар, 2006 2:25 pm Пет 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4689
Location: София
ludetina написа:
Според мен и за основно ястие става,ако сме решили да го раздаваме "диетично'.
Сигурна ли си че е диетично с тези сметана и два вида сирене?


 Profile  
 
Сготвено на: 24 Мар, 2006 3:09 pm Пет 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 03 Юни, 2004 4:24 pm Чет
Мнения: 1472
Location: София
:) То затова е в кавички..


 Profile  
 
Сготвено на: 24 Мар, 2006 11:10 pm Пет 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:09 pm Нед
Мнения: 1613
Location: София
ludetina написа:
...Добавяме спанака и като разбъркваме оставяме да се предаде...


Чудно! :facelick: Даже може спаначето да се прибави към края и само да се обърне 1-2мин. /тази идея ми дойде, защото съм се настървила да хрупам пресни зеленяци :lol: /


 Profile  
 
Сготвено на: 24 Мар, 2006 11:22 pm Пет 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 03 Юни, 2004 4:24 pm Чет
Мнения: 1472
Location: София
Аха, колкото се може по свежо..аз така го предпочитам. :)


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 5 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB