Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 6:48 pm Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 3 мнения ] 
Message
Сготвено на: 28 Мар, 2006 3:10 pm Вто 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 28 Юли, 2005 9:52 am Чет
Мнения: 98
Location: Варна
Това е мое изобретение от снощи-още съм жива! :)
5-6 средни гъби-печурки, без пънчетата, се нарязват на много тънки ивички, прибавя се една на кубчета нарязана сурова ябълка, 1портокал, също на кубчета. Всичко това се полива със сока на половин лимон и се обърква. Оставя се да престои между 30 мин и 2 часа в хладилник, после се добавят 1-2 стръка пресен лук, магданоз, сол и зехтин.


 Profile  
 
Сготвено на: 28 Мар, 2006 3:15 pm Вто 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Правил съм нещо подобно и аз съм още жив. Имам една мъничка забележчица само: Не бих оставил нарязаните гъби да престояват, особено пък когато са в кисела среда. Бързо почерняват и губят свежия си вид.


 Profile  
 
Сготвено на: 29 Мар, 2006 8:43 am Сря 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 28 Юли, 2005 9:52 am Чет
Мнения: 98
Location: Варна
С лимонов сок не почерняват-нито гъбите, нито ябълките, а целта е гъбите да станат като мариновани, а не да хрупат.


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 3 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB