неволята учи -свърши ми газовата бутилка за котлончето и се наложи да импровизирам с фурната, че да не правя сапаначено пюре на ел. котлона.
Та, за 2 порции - 400/450 гр. спанак, 100 гр. бекон, къмто 300 гр. картофи.
Спанакът го нарязах на сравнително ситно и го задуших с малко олио и една ч.л. Вегета вместо сол докато му спадна обема наполовина, че и повече. междувременно картофите бяха също нарязани на кубчета и положени в гювечетата, с малко мазнинка отдолу. Грамажът им е приблизителен, защото общо взето гледах да стигат до половината на гювечето. После нарязах бекончето на парченца и сложих върху картофите. Полях с малко водичка - около 1 к.ч. на всяко или по-малко и посолих леко картофите. Финално, най-отгоре разпределих спанака. Сложих капачетата и пуснах на 210 градуса за 15-ина минути, след което намалих на 150 за още 20. като станаха готови бухнах по едно яйце върху всеки спанак
и оставих да се изпече и то. Горда съм да кажа, че обрах шумни овации, макар и заглушени от мляскане. Много лесно и вкусно!