300г фиде
500г спанак
12 рулца раци
125г консерва сардини в зехтин
175г замразени белени скариди
4 стръка пресен чесън
125г заквасена сметана
100г настърган кашкавал
10 черни маслинки без костилки
зехтин, лимонов сок, сол, черен пипер
Пасирах нарязаните дръжки на спанака и чесъна и смесих със сметаната и подправките, заедно със зехтина от консервата.Сварих фидето ал денте и го отцедих. Запържих в зехтина едро нарязаните морски дарове и нарязаните на кръгчета маслини. Прибавих соса и варих, докато се посгъсти., накрая сложих и наситнения спанак.
Фидето разбърках със соса, наръсих кашкавала и запекох в микрото, докато се разстопи.
Чудя се и аз какво да измисля вече, за да удържа д-р Е. поне по Песах и Великден да не налита на прасе