Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 17 Апр, 2024 1:31 am Сря

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 10 мнения ] 
Message
Сготвено на: 19 Апр, 2006 9:29 pm Сря 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 03 Юни, 2004 4:24 pm Чет
Мнения: 1472
Location: София
И тъй ,донесоха ми цяла торба с така "любимата" ми коприва..трябваше да мисля на какво да я сготвя, така че дори аз да я ям, да не говорим и за детето. :twisted: Той яде всичко дето е на кюфтета..мноого е лесен в това отношение, аз ам почти всичко, в което има сирене и печени чушки.. :mrgreen: .Воала!Ето ,че измайсторихме основите на една ядлива гозба от коприва. ;)

Кюфтета от коприва и печени чушки

Необходими продукти:
1 ч.ч. попарена коприва- нарязана наситно
3-4 печени чушки - нарязани на ситни кубчета
100 г. сирене -натрошено
1 голямо яйце (моето беше доста големичко, така че вие си преценете)
2-3 с.л. брашно
2 стръка пресен чесън- нарязан наситно

Начин на приготвяне:
От горнита продукти забъркваме гъста смес.С лъжица сипваме от нея в сгорещена мазнина.Пържим от двете страни до готовност.Отцеждаме върху готварска хартия.Сервираме топли или студени с подходящо соче-да речем подлучено кисело мляко. :) Това е !Ометохме ги за нула време! :)
Приятен апетит!

Така имам няколко забележки:Не правете кюфтенцата много големи, защото се обръщат по-трудно.Те по скоро приличат на тиганици, от колкото на кюфтета, ама здарве да е. :roll:
Аз сложих и малко сода към сместа, уж да буханат, ама не бухнаха.. :roll: и поеха малко повече мазнинка от колкото ми се искаше.. :oops: Ще съм ви благодарна ,ако ми помогнете да изгладим тези недостатъци. :)


 Profile  
 
Сготвено на: 19 Апр, 2006 9:46 pm Сря 

Дегустатор

Offline
Готви от: 14 Апр, 2006 6:58 am Пет
Мнения: 224
Location: Стара Загора
Ако се панира с галета, дали няма да стане по-сухо? :-?
Аз напоследък смесвам галетата със сусам. Интересно става. :roll:


 Profile  
 
Сготвено на: 19 Апр, 2006 9:57 pm Сря 

Готвач

Offline
Готви от: 06 Дек, 2005 7:08 am Вто
Мнения: 738
За да не поемат мазнина сместа трябва да е по-мокра.


 Profile  
 
Сготвено на: 19 Апр, 2006 10:04 pm Сря 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 03 Юни, 2004 4:24 pm Чет
Мнения: 1472
Location: София
Ами незнам, значи тя е с консистенциqта на гъсто кексово тесто(приблизително)..и определено не може да се овалва в галета. :( А ако увелича яйцата, няма ли да бухне повече?


 Profile  
 
Сготвено на: 19 Апр, 2006 10:15 pm Сря 

Готвач

Offline
Готви от: 06 Дек, 2005 7:08 am Вто
Мнения: 738
Порбвай парено тесто - като за еклери - после в него объркай копривата и сирИнето.
Бая ще бухнат - има много рецeпти за бухнати кюфтенца от този вид - със някакъв зеленчук, вкл. картофи.
Даже картофените си имаха име, дюшес, не май не беше дюшес - то се пече, абе, както и да е... :mrgreen:


 Profile  
 
Сготвено на: 19 Апр, 2006 10:17 pm Сря 

Дегустатор

Offline
Готви от: 14 Апр, 2006 6:58 am Пет
Мнения: 224
Location: Стара Загора
Копривата не е ли изцедена? Защото от съставките само яйцето мога да приема за мокро, откъде тогава става рядка сместа? :-?


 Profile  
 
Сготвено на: 19 Апр, 2006 10:24 pm Сря 

Готвач

Offline
Готви от: 06 Дек, 2005 7:08 am Вто
Мнения: 738
H2O


 Profile  
 
Сготвено на: 19 Апр, 2006 10:31 pm Сря 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:09 pm Нед
Мнения: 1613
Location: София
ludetina написа:
и поеха малко повече мазнинка от колкото ми се искаше.. :oops: Ще съм ви благодарна ,ако ми помогнете да изгладим тези недостатъци. :)


Прибавяй по една с.л. алкохол / водка, разреден спирт/ към сместа и тогава не стават чак толкова мазни, иначе зеленчуковите кюфтенца пият страшно много олио. Идеята е супер, чушките са май единствено нещо, с което бих смесила коприва. А щом не си падаш по коприва с това дипче съвсем ще ти върви...


Last edited by to4ica on 20 Апр, 2006 12:23 am Чет, edited 1 time in total.

 Profile  
 
Сготвено на: 19 Апр, 2006 11:15 pm Сря 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 03 Юни, 2004 4:24 pm Чет
Мнения: 1472
Location: София
Уж беше изцдена, и даже я поизтисках малко, но може да не съм била съвсем старателна, детето ме обикаляше и нареждаше.."за мен само първо аз не искам да порасна"- демек неща да ям от онуй зеленото.. :mrgreen: Разсейвах се и може да не съм я доизцедила или пък да съм я попрепарила.. :roll:
То4ица, благодаря за съвета, ще пробвам. :) А кой дип имаш пред вид..с печените чушки ли?Че линка малко се е омазал.. :-?


 Profile  
 
Сготвено на: 20 Апр, 2006 12:24 am Чет 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:09 pm Нед
Мнения: 1613
Location: София
ludetina написа:
А кой дип имаш пред вид..с печените чушки ли?Че линка малко се е омазал.. :-?


Ами, линкът, аз съм го омазала сигурно... Да, чушковия на птичето


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 10 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB