Фалшив е, защото единственото общо нещо с оригинала е захлупването накрая с многолистно тесто.
2 пилешки пържоли от бут, нарязани на парчета
1 глава кромид лук
1 опаковка замразени зеленчуци
гъби - пресни или стерилизирани
50 мл бяло сухо вино
100 г пушен колбас
100 - 150 топено пушено сирене или кашкавал
бутертесто
олио, сол, черен пипер, каквито подправки предпочитате
Пилешкото се задушава с малко олио, докато му се изпари водата. Добавя се нарязания на полумесеци лук, като стане прозрачен и виното, след 2-3 мин и замразените зеленчуци.
Съдът се захлупва, докато и те се задушат. По някое време се прибавят нарязаните гъби и към края пушения колбас. Сместта се подправя на вкус.
Като позастине, сместта се разпределя в гювечета или тава, върху нея се нареждат парчетата топено пушено сирене или кашкавал, и отгоре се затваря с бутер тесто, изрязано по формата на съдовете.
Запича се на 200 С за около 15 мин, т.е. когато е готово тестото.
Наздраве.