Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 9:13 pm Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 1 мнение ] 
Message
Сготвено на: 08 Май, 2006 6:33 pm Пон 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Преди време, като разчиствах шкафовете, попаднах на една бутилка шампанизирано вино, забравена там от доста време (леле, колко рядко подреждам, не е истина :oops:). И понеже вкъщи не сме почитатели на този вид алкохол, се наложи да готвя с него.

Най-голям успех пожъна скумрията, маринована в шампанско, но предполагам, става и с други риби.

Тя се накисва във виното за около половин час, през това време правя гарнитурите (нещо с картофи или ориз, по-неутрално, че и рибата, и сосът са много ароматни). После рибата се отцежда леко, намазва се с олио (спомням си, че използвах рапично масло - такова имах) и се запича на фурна.

За соса:
Маринатата се прецежда през сито. Енда супена лъжица брашно се запържва с една супена лъжица масло и се разрежда с прецедената марината. Прави се средно гъст сос, който се овкусява със сол, пипер и нещо зеленичко (тарос или розмарин). Ако сосът е прекалено гъст или ароматът му е много силен, се разрежда с гореща вода.

Оформяне: с лъжичка за сладолед или пластмасово кухо топче (има ги в автоматите за играчки, по 50 стотинки) се правят топчета от сварен бял ориз (или в чинията се шприцова малко картофено пюре).

В другия край на чинията се слага парче риба и артистично се залива с малко сос.

Остатъкът от соса се поднася в сосиера.


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 1 мнение ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB