Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 11:44 pm Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 5 мнения ] 
Message
Сготвено на: 19 Май, 2006 11:16 am Пет 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 9:41 pm Вто
Мнения: 2213
1 пак кори за баница 500 г
4 яйца
1 коф. кисело мляко
2 големи пушени пилешки бутчета, обезкостени и нарязани
настърган кашкавал / гауда /
олио, чубрица

Яйцата се разбиват, смесват се с киселото мляко.
Взимат се 2 кори едновременно, горната се намазва равномерно с олио. В единия край по дължина се слагат парчета нарязано пиле, отгоре се поръсва с кашкавал и малко чубрица. Върху плънката се полива 1 с л от сместа мляко и яйца, още 2 с л от нея се намазват по цялата кора. Навива се на руло и се се слага в намазнена тава. Така се процедира и с останалите кори.
Навитата баница се намазва отгоре с остатъка от мляко и яйца.
Пече се в незагрята фурна 30 - 35 мин на 200 С. Към края ако е необходимо се покрива с алуминиево фолио.

С това количество яйца и кисело мляко баницата става много сочна, остава такава и на другия ден. Ако предпочитате по-суха баница, намалете това количество.
При несолени колбас и кашкавал може да се наложи да се добави сол.
Пресен лук и малко зеленина също ще дойдат добре.
Според мен малко маслини са просто задължителни.

Предполагам, че пилето може да се замени с гъби. ;)

Наздраве

:) :)


Last edited by IPA on 19 Май, 2006 11:40 am Пет, edited 1 time in total.

 Profile  
 
Сготвено на: 19 Май, 2006 11:23 am Пет 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
IPA написа:
...
Предполагам, че пилето може да се замени с гъби. ;)


Сакън!


 Profile  
 
Сготвено на: 19 Май, 2006 11:28 am Пет 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 9:41 pm Вто
Мнения: 2213
Туй за " качествените изключения ". :twisted:


 Profile  
 
Сготвено на: 19 Май, 2006 1:21 pm Пет 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
IPA, :clap: :mexwave:

В момента съм на вълна еврейска кухня, която не позволява смесването на месни с млечни продукти, но за тази баница ще направя изключение :kap:, пък ако трябва, само аз ще си я ям :knife: (за качествените изключения - зеле :mrgreen:).

[hide]Не ям пушено пиле и смятам да го заменя с печено или варено. За аромат на пушенко - малко 'канцерогенно' сиренце :mrgreen: [/hide]


 Profile  
 
Сготвено на: 19 Май, 2006 1:38 pm Пет 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 9:41 pm Вто
Мнения: 2213
Не знам дали вече може да се говори за кашер готвене при положение, че има растителна сметана, растителен кашкавал, соево мляко и кой ли знае колко още подобни продукти. :)

Само не знам ако се ползват такива дали баницата ще става за ядене. :lol:

Според мен ще стане с всякакво сготвено месо - само подправките да се нагласят.

Аз не знаех докъде ще стигне пилешкото и се бях приготвила последните кори да ги правя с бяло сирене / туй идея за качествените изключения - тъй де, 2 в 1 /.
;) :lol:

[hide=biskvitka]Не вярвам да си я ядеш сама - снощи половинката ми получи инструкции, след спиране на фурната да изчака 10-ина минути и да извади баницата. Той много добре знае, че след това трябва да се покрие да се задуши, но вместо това изконсумирал 1/3 от тавата .

:lol: :lol: :lol: [/hide]


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 5 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB