1 пак кори за баница 500 г
4 яйца
1 коф. кисело мляко
2 големи пушени пилешки бутчета, обезкостени и нарязани
настърган кашкавал / гауда /
олио, чубрица
Яйцата се разбиват, смесват се с киселото мляко.
Взимат се 2 кори едновременно, горната се намазва равномерно с олио. В единия край по дължина се слагат парчета нарязано пиле, отгоре се поръсва с кашкавал и малко чубрица. Върху плънката се полива 1 с л от сместа мляко и яйца, още 2 с л от нея се намазват по цялата кора. Навива се на руло и се се слага в намазнена тава. Така се процедира и с останалите кори.
Навитата баница се намазва отгоре с остатъка от мляко и яйца.
Пече се в незагрята фурна 30 - 35 мин на 200 С. Към края ако е необходимо се покрива с алуминиево фолио.
С това количество яйца и кисело мляко баницата става много сочна, остава такава и на другия ден. Ако предпочитате по-суха баница, намалете това количество.
При несолени колбас и кашкавал може да се наложи да се добави сол.
Пресен лук и малко зеленина също ще дойдат добре.
Според мен малко маслини са просто задължителни.
Предполагам, че пилето може да се замени с гъби.
Наздраве