Посвещава се на зърномразците
600г свинска плешка, нарязана на кубчета за барбут
1 тиквичка, необелена, нарязана на зарчета за табла
1/2 връзка магданоз
перата на 1 връзка пресен лук
4-5 скилидки чесън
1/2ч.ч. оранжева арабска леща за цвят
1ч.ч. марокански кус-кус
1/2ч.л. ситно счукан кардамом, черен пипер, ситно настъргана кора от 1/2 лимон и сокът от него, кубче зеленчуков бульон
Запържих плешката и тиквичката в 2-3 лъжици олио, долях 2ч.ч. вода, прибавих кубчето бульон и задушавах, по-точно варих, докато месото стана почти готово. След това - лещата, тя се сварява бързо, заедно със зелениите и подправките. Накрая, на изключен котлон, добавих кус-куса и изчаках докато набъбне.
Е. яде
и яде много
, въпреки че отнесох няколко учтиви кашлици в началото... Бих направила това с агнешко или телешко, но тогава нямаше да имам никакъв шанс за прием