Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 6:19 pm Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 3 мнения ] 
Message
Сготвено на: 16 Юни, 2006 2:58 pm Пет 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:09 pm Нед
Мнения: 1613
Location: София
Посвещава се на зърномразците :P

600г свинска плешка, нарязана на кубчета за барбут
1 тиквичка, необелена, нарязана на зарчета за табла
1/2 връзка магданоз
перата на 1 връзка пресен лук
4-5 скилидки чесън
1/2ч.ч. оранжева арабска леща за цвят
1ч.ч. марокански кус-кус
1/2ч.л. ситно счукан кардамом, черен пипер, ситно настъргана кора от 1/2 лимон и сокът от него, кубче зеленчуков бульон

Запържих плешката и тиквичката в 2-3 лъжици олио, долях 2ч.ч. вода, прибавих кубчето бульон и задушавах, по-точно варих, докато месото стана почти готово. След това - лещата, тя се сварява бързо, заедно със зелениите и подправките. Накрая, на изключен котлон, добавих кус-куса и изчаках докато набъбне.

Е. яде :mrgreen: и яде много :lol: , въпреки че отнесох няколко учтиви кашлици в началото... Бих направила това с агнешко или телешко, но тогава нямаше да имам никакъв шанс за прием :twisted:


 Profile  
 
Сготвено на: 16 Юни, 2006 4:32 pm Пет 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
to4ica написа:
...кубчета за барбут...

:oops: Ъ-ъ-ъ-ъ, ще може ли в милиметри, моля, че не играя барбут :oops: :oops: :oops:

Точице, откъде купуваш марокански кус-кус?

Много вкусно звучи, искам да го опитам...


 Profile  
 
Сготвено на: 16 Юни, 2006 7:52 pm Пет 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:09 pm Нед
Мнения: 1613
Location: София
biskvitka написа:
:oops: Ъ-ъ-ъ-ъ, ще може ли в милиметри, моля, че не играя барбут :oops: :oops: :oops:

Как не се сетих, че има хора, които не си пилеят времето и парите в съзерцание как дрънкат някакви си зарове... :oops: 15/15мм горе-долу, така ми се стори най-подходящо за хапване на една хапка.

biskvitka написа:
Точице, откъде купуваш марокански кус-кус?

От арабите около Женския пазар, по Симеон в участъка между пазара и Мария Луиза има много арабски магазинчета. Оттам купувам и червена леща, тахина, нахут, белен боб, подправки, арабски питки. Обаче не разчитай да разговаряш, много усмивки и сочене с пръст е начинът да си набавиш необходимото.


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 3 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB