Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 10:14 am Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 7 мнения ] 
Message
Сготвено на: 14 Авг, 2006 10:39 am Пон 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 13 Окт, 2004 10:37 am Сря
Мнения: 470
Продукти:
400-500-600 гр. свинско месо (моето беше без сланинки)
400-500 гр. гъби (печурки)
1 патладжан (нарязан на кубчета)
1 тиквичка (нарязана на кубчета)
2 глави лук (нарязани на полумесеци)
4 скилидки чесън (нарязани на не много ситно)
3-4 чушки (нарязани на едро)
3-4 моркова (нарязани на кубчета)
картофи (на едри кубчета)
грах
2 дафинови листа
черен пипер, чубрица и сол на вкус
бяло вино

Приготвяне:
1. Запържих месото докато побелее и го изсипах в йенска тенджера.
2. Запържих гъбите до полуготово състояние и ги добавих към месото, като изсипах и мазнината.
3. Запържих по малко останалите зеленчуци и ги изсипах в йенската тенджера.
4. Сложих подправките и хубаво обърках всичко.
5. Залях с бялото вино и във силно загрятата фурна. Като завря намалих на 2, да се пече на бавен огън.

Получи се много вкусно ястие. Да ви е сладко!


 Profile  
 
Сготвено на: 14 Авг, 2006 11:50 am Пон 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Welcome back, Blondie!

Две неща ме смущават в тази инак прекрасна вкуснотийка:

1. Грахът. Много се търкаля тая пущина бе! :mrgreen:

2. Не ти ли се спука йенският съд като го сложи в силно загрятата фурна?


 Profile  
 
Сготвено на: 16 Авг, 2006 10:43 am Сря 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 13 Окт, 2004 10:37 am Сря
Мнения: 470
Алеко не се спука защото всичко вътре беше горещо. А относно граха - в къщи го обожаваме и можем на всичко да го слагаме :)


 Profile  
 
Сготвено на: 16 Авг, 2006 2:07 pm Сря 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:09 pm Нед
Мнения: 1613
Location: София
Rus0koska написа:
А относно граха - в къщи го обожаваме и можем на всичко да го слагаме :)

Старите хора казват, че който иска да е красив на лице, трябва да яде грах. И Дънов споменава подобно нещо, та явно е добър избор.


 Profile  
 
Сготвено на: 16 Авг, 2006 2:10 pm Сря 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Хмммм... аз не ям мнго грах, щото ми се изтъркулва от чинията и не мога да го догоня. Но не съм от най-грозните, си мисля скромно-скромно.


 Profile  
 
Сготвено на: 16 Авг, 2006 2:13 pm Сря 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:09 pm Нед
Мнения: 1613
Location: София
Ааа, ти си толкова прекрасен, че всякакъв грах е просто излишен :mrgreen:


 Profile  
 
Сготвено на: 16 Авг, 2006 2:30 pm Сря 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Всякакъв грах би бил някакъв грях. :mrgreen:


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 7 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB