400-тина гр. свинско от бута, нарязано на хапки
1 патладжанче, средно към малко
консервирани домати малко по-малко от половината буркан (който май беше 800 гр....

)
4 скилидки чесън
пресен босилек
Прасешките хапки ги запържих в олио докато добре побеляха като междувременно ги посолих. Патладжана го нарязах на филийки, а филийките на пръчици (никога не бяха виждала патладжан на пръчици, пък и по-бързо става). Поразтрих със сол пръчиците и в мазнината и пуснатия от свинското сок ги задуших, след което върнах месцето, побърках ги малко и накрая ливнах нарязаните домати с около 3 лъжици от соса им. А, да, сложих и нарязаните скилидки чесън, пак поразбърках, след което добавих чаша вода и забравих цялата работа да си къкри около час. Като изключих, поръсих с нарязания босилек и... се оказа ужасно вкусно

Ометохме цялото количество за нула време.
За гарнитура сварих ориз, колкото да не е без хич, но според мен си е много добре и без гарнитури
