Ето я рецептата, заради която настоявах за този подфорум. От доста време ми се върти из главата, но днес най-сетне я сготвих за вечеря. С цялата си присъща скромност трябва да отбележа, че стана доста

, заради което получих известна доза
Но стига хвалби, да си дойдем на думата.
250 г замразени коктейлни скариди (бяха останали от
туй)
чесънец
1 пръчка праз, само бялата част
чаша бяло вино
сол
черен пипер
естрагон
копър
бучка козе сирене
1 с.л. свежо сирене с 4 пипера (някакво немско в кутийка)
бучка овче сирене
1/2 кутия доматено пюре (от картонените половин литрови)
4 зелени чушки (замразени наесен, за пресни не ми се излизаше)
Размразих скаридите, слагайки ги в горещ тиган без мазнина. Когато водата им се изпари, бяха почти готови. Добавих зехтинец и ситно нарязаните чесън и праз
(мразя пресата за чесън - трудно се мие и не се усеща вкусът на чесъна, да ми разправя който каквото си ще!) Когато всичко се запържи лекинко, излях виното и добавих половината от сирената. След една-две завъртания с бъркалката изтеглих тиганЯ от огъня и го оставих малко да поизтине.
В това време замразените чушки се бяха поотпуснали, та ги напълних с така получената смес. Запържих ги на среден огън под капак с малко зехтин, докато придобиха златист оттенък.
Извадих чушките от тигана и излях в него доматеното пюре. Подправих го с изброените горе подправки и добавих останалите сирена, без да ги размивам изцяло, така че да останат на малки бучки. С този сосец полях чушките.
Изтопихме половин питка с таз манджичка.
Дано и на вас ви е така вкусно, както ни беше на нас. Добър апетит!