Като ни поомръзнаха тараторите и гаспачото, ми хрумна този царевичен вариант:
Сварих 125г. готов качамак в течност, двойна на предвидената за качамак на опаковката, като смесих 1:1 вода и прясно мляко. Охладих течността мноооого. Запържих в 3-4с.л. зехтин ок.100г. коктейлни скариди и дребни крутони от половин царевичен Бонус. Смесих със супата 125г отцедена царевица от консерва (внимавайте каква купувате, че някои са направо чупизъбки

), 2-3 щипки смлян кориандър и сол. Преди сервирането ръснах горещите крутони и скариди и сложих по 1с.л. лъжица заквасена сметана в чиниите (някои демонстративно си я извадиха - не било диетично, т.е. не отговаряло на летните тенденции, моля ви се). Като прибавка върви лимонов сок, според мен.