Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 8:41 pm Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 3 мнения ] 
Message
Сготвено на: 24 Окт, 2006 6:29 pm Вто 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 21 Окт, 2006 12:56 pm Съб
Мнения: 4
Намерих нещо, подобно на една марина, която използвам доста често за пилешки крилца и пилешки шишчета и тя е:

3 с.л. соев сос
2 с.л. лимонов сок
1 с.л. зехтин
1 ч.л. мед

Разбърквам добре до хомогенна смес и заливам крилцата, оставям да престоят поне половин час и след това осолявам и слагам в тавичка <без вода> и пека на около 200 градуса.

По същия начин мариновам и пилешко бяло месо за шишчета, което предваритело нарязвам на кубчета, мариновам, осолявам и нанизвам -месо, чушка, лук - това вече по желание и пека на скара.


 Profile  
 
Сготвено на: 25 Окт, 2006 3:11 pm Сря 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4689
Location: София
А какво правиш с артисалата марината?


 Profile  
 
Сготвено на: 25 Окт, 2006 4:42 pm Сря 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 21 Окт, 2006 12:56 pm Съб
Мнения: 4
ами винаги ми е оставало много малко марина,може би защото количеството на крилцата,които приготвям<почти винаги> е някъде около 700 грама.И това което остава от марината,понякога слагам заедно с крилцата във тавата и пека.Това е.


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 3 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB