В наше село има един много приятен ресторант и там опитахме нещо,наречено "Саче".Страшно ми хареса,но рецептата,разбира се,си остана тайна.Миналата неделя реших да импровизирам и се получи много подобно и много вкусно.Сега ще ви споделя рецептата,но продуктите няма да са със съвсем точен грамаж,защото аз съм от типа готвещи "на око".Спазвам рецептите,но винаги добавям нещо от себе си.
Та,ето продуктите,с приблизителните им пропорции:
едни по-големи пилешки гърди,обезкостени,без кожа и нарязани на ивички
100 грама бекон,на ивички
една-две кисели краставички-на ивички
шепа гъби,на филийки
100-тина грама броколи,на розички
300-400 грама грах
200-300 грама царевица
1-2 кубчета пилешки бульон
чер пипер
аз добавих и малко пресен джинджифил
В голям тефлонов тиган загрях олио и сложих нарязаните пилешки гърди да се запържат,заедно с бекона-месото пусна вода и започна реално да се задушава.Добавих гъбите(бяха пресни) и когато всичко започна да се пържи,сложих царевицата и граха(замразени),броколите,краставичките,джинджифила и овкусих всичко с натрошените кубчета бульон. Накрая ръснах малко черен пипер.Всичко обърках добре,докато се смесиха вкусовете и започна да мирише на вкусно сготвено.
Тъй като ползвах замразени зеленчуци,трябваше да поизчакам първо да се размразят и да се изпари отделената вода.Сега смятам да ползвам царевица и гъби от консерва.Ако някога се докопам до истинската рецепта,ще я споделя с удоволствие с вас,но мога да ви уверя,че тази по-горе не и отстъпваше.Нескромно може да ви звучи,но умря циганката,дето ме хвалеше...