Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 3:50 pm Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 11 мнения ] 
Message
Сготвено на: 05 Ное, 2006 1:58 pm Нед 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Повлиян от рецептата за пиле с оризови спагети и броколи, реших да сготвя нещо подобно. Ама тъй като оризови спагети нямаше у дома, а пък Китай много далече, си помогнах с наличните продукти. А те бяха:

500 г пилешко филе
500 г гъби
500 г броколи
бучка синьо сирене
2 малки кофички заквасена сметана
1 глава лук
2 скилидки чесън
1 чаша бяло вино
розмарин
босилек
сол
черен пипер

1. Сварява се пилето, че ЗМ обича да й се разтапя в устата, а не да е жилаво. Не е задължително, но пък ви остава бульонец, който е много полезен за душата (д-р Е. ще потвърди), както и за тялото, особено в тия студени дни.

2. В същото време се запарват броколите. 10-тина минути са абсолютно достатъчни.

3. Изчистените гъби се задушават в зехтин или масло с половината от нарязания на ситно чесън и на шайбички лук. Подправят се със сол и розмарин.

4. Свареното пиле се охлажда дотолкова, че дори и много страхуващи се от свекървата булки да могат да го пипат с голи ръце. След туй се нарязва на хапки и се зачервява в гореща мазнина. Хапките се прехвърлят в тавичка.

5. Броколите са разцвъкват на розички и се добавят към пилето в тавата.

6. В тигана от пилето се загрява малце зехтин, в който се запържват останалите лук и чесън. Връз тях се ръсва босилек колкото ви душа иска, малко сол и черен пипер. Добавят се сметаната и синьото сирене. (Ще питате - защо синьо сирене, а не някакво друго? Ами щото съм левскар! :P ) Когато сметаната се втечни а сиренето се разтопи, се добавят задушените гъбки. Ливва се чаша вино и се оставя на огъня да покъкри 3-4 минути. След това цялата тази смес се излива връз пилето и броколите в тавата.

7. Пече се 20-тина минути на 200° С. на средната шина на фурната. Сервира се с пресен типов хляб (има много сосец за топене!) и същото бяло вино, с което е сготвено.


 Profile  
 
Сготвено на: 05 Ное, 2006 2:36 pm Нед 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
:ligi: :mop:
Много си лош, Алеко, някои хора не са пазарували и ще готвят боб, в тенджерата под налягане :twisted:


 Profile  
 
Сготвено на: 05 Ное, 2006 7:42 pm Нед 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4689
Location: София
Алеко написа:
Повлиян от рецептата за пиле с оризови спагети и броколи, реших да сготвя нещо подобно.
Кат' гледам, бая си се отклонил от оригинала :P


 Profile  
 
Сготвено на: 06 Ное, 2006 9:53 am Пон 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
MR.LAZY написа:
Алеко написа:
Повлиян от рецептата за пиле с оризови спагети и броколи, реших да сготвя нещо подобно.
Кат' гледам, бая си се отклонил от оригинала :P


Така е, но оригиналът ми послужи само за идея да комбинирам пиле с броколи. За което се извинявам коленопреклонно на г-жа Антоновица.


 Profile  
 
Сготвено на: 07 Ное, 2006 12:05 pm Вто 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:09 pm Нед
Мнения: 1613
Location: София
Алеко написа:
За което се извинявам коленопреклонно на г-жа Антоновица.

Хич няма за какво, Боби. Идеята да се поприбави туй-онуй много ми допадна, особено синьото сирене и сметанката.


 Profile  
 
Сготвено на: 08 Ное, 2006 11:46 am Сря 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 22 Окт, 2006 3:18 pm Нед
Мнения: 303
Location: Кофтинброд
Сметаната и синьото сирене са просто короната на рецептата!Тази комбинация,между другото,може да поправи доста несполучливи опити в кухнята.


 Profile  
 
Сготвено на: 05 Дек, 2006 12:26 am Вто 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 15 Юли, 2006 3:17 pm Съб
Мнения: 20
Ами хора...чудя се дали ще се получи също толкова добре и с течна сметана?


 Profile  
 
Сготвено на: 05 Дек, 2006 12:17 pm Вто 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
miyakissima написа:
Ами хора...чудя се дали ще се получи също толкова добре и с течна сметана?


Не виждам защо да не стане. Добре дошла, МояЦелувка!


 Profile  
 
Сготвено на: 05 Дек, 2006 10:55 pm Вто 

Дегустатор

Offline
Готви от: 28 Окт, 2006 6:37 pm Съб
Мнения: 23
Location: Варна
лично аз предпочитам да готвя с течна сметана и съм убеден че става по-вкусно. :belly:


 Profile  
 
Сготвено на: 06 Дек, 2006 9:39 am Сря 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 15 Юли, 2006 3:17 pm Съб
Мнения: 20
Да ви се похваля!!! :) Стана просто превъзходно! Аз не разполагах с гъби, но все пак...:) Когато го сложих във фурната му ръснах пармезанче:) Днес все още получавам поздравления за ястието :lol:

Благодаря за прекрасната рецепта :kiss:


 Profile  
 
Сготвено на: 06 Дек, 2006 10:33 am Сря 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
miyakissima написа:
Да ви се похваля!!! :) Стана просто превъзходно! Аз не разполагах с гъби, но все пак...:) Когато го сложих във фурната му ръснах пармезанче:) Днес все още получавам поздравления за ястието :lol:

Благодаря за прекрасната рецепта :kiss:


Само така!


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 11 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB