или кайма с цветя от яйца и домати, не знам как да нарека това ястие тип - почистване на хладилника.
за 4 порции
500 г кайма смес телешко и свинско
1 яйце
1 филия хляб
сол, пипер, кимион
Горните продукти се омесват добре, ако трябва се добавя малко вода, да стане еластична каймата и се оставя да поседи на хладно.
Гледаме какво ни е изостанало в хладилника и добавяме - аз сложих маслини, кисели краставички, пушена шунка и ситно нарязано малко парче кашкавал / може да се сложат гъби, маринована чушка, всякакъв колбас /. Общото количество на тези неща не трябва да е много, за да не се "загуби" каймата. Омесваме всички тези неща ситно нарязани, с каймата.
Тук ни трябват още:
яйца - според броя порции, в случая 4
домати
кашкавал
Разстиламе горната смес в тава. С кокалчетата на пръстите правим дълбоки дупки според броя порции. В тях нареждаме парчета домат като цвете. Получава се нещо такова:
Печем на 200 С по средата на фурната и когато е почти готово, вадим тавата, счупваме по едно яйце във всяка дупка и поръсваме с настърган кашкавал.
Връщаме във фурната, докато кашкавалът се разтопи.
Червено вино или бира - по желание.
Много е лесно и ефектно за гости.
Наздраве.