Знам, че няма да напиша нищо ново, но пък по-различно се получи, та затова да споделя. Имах гости за вечеря и реших да спретна бързия вариант на пиле със сметана и прочие.
Пилешки гърди/пържоли/филенца
30 гр. синьо сирене
1 кутия топено сирене за мазане
1 кутия топено сирене на триъгълничета
1 заквасена сметана 400 гр.
марината
1 чаша бяло вино
бял пипер (или "меланж", т.е бял, зелен, червен, черен)
1 ч. л. горчица
1 с.л. соев сос
Мариновах пържолите за 2 - 3 часа в хладилника. След това ги задуших за 10 минути в тенджера, а на другия котлон на водна баня разтопих всичките сирена и сметаната. Смесих двете тенжери в едно, изключих котлона и ги забравих. Получи се чуден сос, малко по-гъст, но много, много калоричен

в който се къпеха крехките пържолки.
Гарнитурата беше рендосаната картофена със сирене, майонеза и яйца.
Салатите - шопска и измислена с маруля, круши, орехи, чери домати, синьо сирене.
За десерт чийз кейк, собственоръчно приготвен
Гостите ометоха всичко.
Както казах, не е нещо ново, но стана доста бързичко, ако не отчитаме времето за мариноване, което при нужда може да се съкрати и до половин час.