Този път пиле без алкохол, него си го ползвахме по предназначение
Всичко започна от факта, че имах глупостта да купя пъпеш от някакво село, който беше много ароматен, но абсолютно безвкусен натюр.
За 2 порции:
400г. пилешки гърди без кожа и кости
ок.150г краве сирене
1ч.л. горчица
2с.л. сметана
6-7 парченца сушени домати
1с.л. зехтин от бурканчето с домати
2 щипки джинджифил (уви, сух)
1с.л. соев сос
настъргана кора от 1 лимон
За гарнитурата:
1 малък пъпеш, нарязан на кубчета
1 голям морков на елипси
1/2 глава стар лук (здрасти, пиле Куцо
)
1 голяма зелена чушка
малко пипер от трите цвята и лют пипер
1с.л. мед
2с.л.зехтин
2с.л. соев сос
Срязах пилешките филета така, че да се оформят тънки листове и ги притиснах с ръце. Смесих останалите продукти (сушените домати нарязани на много малки парченца), намачках здраво с вилица, намазах обилно филетата и ги навих на рула. Остатъка от плънката разредих с малко вода и ги залях върху рулцата. Мариноваха се в хладилника ок. 2часа. После ги задуших в микровълновата за ок. 30мин.
За гарнитурата загрях 2с.л. зехтин и прибавях поред моркова, лука (на полумесеци), чушката (на колелца) и накрая пъпеша, подправките, 2с.л. соев сос и 1с.л. мед. Действах много бързо, за да останат зеленчуците хрупкави. Извадих ги и ги към соса в тигана прибавих соса от пилето. Оставих да се редуцира наполовина горе-долу и го сервирах отделно.
Смея да кажа, че се получи - Антон го хвали много, което си е цяло събитие в кулинарната ми практика. Бих прибавила и звездичка анасон, но не се престраших, беше си доста ароматно и така.