Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 7:01 pm Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 5 мнения ] 
Message
Сготвено на: 31 Авг, 2007 6:32 pm Пет 



Хм, обожавам пилешки крилца. Никъде по ресторантите не мога да опитам тези, които най-много ми допадат. А ето и моята рецепта:

1 чаша брашно
1 суп.л сол
1/2 суп.л червен пипер
1/2 суп.л чесън на прах
1/2 суп.л индийско орехче
1/4 суп.л черен пипер
20 пилешки крилца разделени на две по коста (за да са по-малки и по-апетитни крилцата). По този начин по-лесно се изпържват
1/2 чаша масло или маргарин
1/2 чаша готов лютив сос (аз слагам чили сос)


В плитка чаша смесвам брашното, солта, червения пипер, чесновия прах и пипера. ПОкривам хубаво пилешките крилца в тази смес, слагам ги в хладилника за един час. После ги покривам пак с брашнената смес.
В по-дълбок тиган слагаме маслото да се разтопи и добавяме лютивия сос, слагам на по-слаб огън и държа така топъл.
Изпържвам крилцата в мазнина (в доста силна мазнина, за да станат хрупкави.) Гледам вътре да не останат сурови.
После може да ги потопим в готовия лют сос, за да полепне по тях и да извадим с решетъчна лъжица.
Аз предпочитам да го сервирам отделно.


  
 
Сготвено на: 31 Авг, 2007 6:54 pm Пет 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Много апетитно звучи! :facelick:

[hide] :roll: на нито една среща не сме хапвали крилца...[/hide]


 Profile  
 
Сготвено на: 09 Сеп, 2007 4:43 pm Нед 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 08 Сеп, 2007 2:05 pm Съб
Мнения: 43
Моят вариант е малко мързелански, но изключително приятен. Крилцата оставям за около час в сос Уорчестър . Поставям ги в леко намазнена тава заливам с малко червено вино(бира не става) и ги завивам с фолио . След 40 мин на умерен огън ги отварям за 10 мин за запичане и са готови. Не слагам сол. Вкусът е много интересен


 Profile  
 
Сготвено на: 09 Сеп, 2007 5:13 pm Нед 
User avatar
vertically challenged

Offline
Готви от: 27 Мар, 2006 2:02 pm Пон
Мнения: 1645
Location: София
escutcheon написа:
(бира не става)


Каааак! Как да не става бира! :P Бирата и пилешкото са една от най-най комбинациите :)
Но с червено вино определено звучи интересно.


 Profile  
 
 Рецепта: пилешки крилца
Сготвено на: 09 Сеп, 2007 5:50 pm Нед 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 08 Сеп, 2007 2:05 pm Съб
Мнения: 43
Бирата има блудкав вкус. От червеното вино, особено ако е тежко , остава един леко кисел привкус, а крилцата са полу-варени полу- задушени полу- запържени, което се вързва много добре ( по мое мнение)


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 5 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB