Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 18 Сеп, 2018 9:52 pm Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 14 мнения ] 
Message
Сготвено на: 06 Яну, 2008 10:47 am Нед 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Не знам и не помня дали съм ви пускал тази рецепта. Тя може да се отнесе към раздела "Оползотворяне на остатъците в хладилника" и е много проста.

Продуктите са:

Image

1 яйце (после сложих още едно)
половин глава лук (другата половинка е за Куцото! :mrgreen: )
две скилидки чесън
кашкавал (имах една бучка доста изсъхнал на "Млечен път", парче стара гауда и малко бяло саламурено)
мляко

Image

Кашкавала и гаудата настъргах на най-едрото ренде, сиренето намачках с вилица, а лука и чесъна накълцах на ситно.

Image

Добавих двете разбити яйца и малко мляко. Подправих с черен пипер, джоджен и розмарин. Сместа прехвърлих в плитка тавичка от Йена-глас и я мушнах за 30 мин. на 198,2° С във фурната.

Крайният резултат:

Image

Image

Изяжда половин самун хляб и изпива едно стъкло бяло вино като стой, та гледай!


 Profile  
 
Сготвено на: 06 Яну, 2008 1:13 pm Нед 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 9:41 pm Вто
Мнения: 2213
Страхотно. Сирената са ми страст.

Това си го записвам с големи букви 198,2° С във фурната. :mrgreen:


 Profile  
 
Сготвено на: 06 Яну, 2008 2:51 pm Нед 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4691
Location: София
IPA написа:
Това си го записвам с големи букви 198,2° С във фурната. :mrgreen:
С колба ли ще ги мериш? :P


 Profile  
 
Сготвено на: 06 Яну, 2008 3:14 pm Нед 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Шефе, тва се измерва с термометър!

Само не разбрах що ми е преместена рецептата. Гаудата ли я прави фюжън?


 Profile  
 
Сготвено на: 06 Яну, 2008 4:09 pm Нед 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4691
Location: София
Със сигурност Гаудата не е част от българската кухня.


 Profile  
 
Сготвено на: 07 Яну, 2008 12:37 pm Пон 
User avatar
vertically challenged

Offline
Готви от: 27 Мар, 2006 2:02 pm Пон
Мнения: 1645
Location: София
Мерси за половинката лук, Алеко :lol: Ще чакам да акумулирам известни количества млечни продукти и го употребя по гореописания начин :mrgreen:


 Profile  
 
Сготвено на: 25 Яну, 2008 5:28 pm Пет 



Ау, невероятна рецепта. Сирената са ми слабост, ще изпробваме в най-скоро време.


  
 
Сготвено на: 25 Яну, 2008 5:31 pm Пет 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4691
Location: София
dalka написа:
Ау, невероятна рецепта. Сирената са ми слабост, ще изпробваме в най-скоро време.
Задължително да я пробваш, това все пак е "Най-добрата рецепта за мешани сирена на фурна" :P. :lol:


 Profile  
 
Сготвено на: 25 Яну, 2008 5:42 pm Пет 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
MR.LAZY написа:
dalka написа:
Ау, невероятна рецепта. Сирената са ми слабост, ще изпробваме в най-скоро време.
Задължително да я пробваш, това все пак е "Най-добрата рецепта за мешани сирена на фурна" :P. :lol:


Заядливец! :mrgreen:


 Profile  
 
Сготвено на: 25 Яну, 2008 5:56 pm Пет 



Ще пиша офф-топик, но:

Аууууууууу, с Вас човек наистина си струва да се запознае :)

А и рецептата я прекръстих вече :)


  
 
Сготвено на: 25 Яну, 2008 6:18 pm Пет 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4691
Location: София
dalka написа:
А и рецептата я прекръстих вече :)
E, значи трябва да прекръстим и тази на "Една от най-добрите рецепти за мешани сирена на фурна". :mrgreen:

Ами като не идваш по срещи как да се запознаем ;).


 Profile  
 
Сготвено на: 25 Яну, 2008 6:21 pm Пет 
User avatar
vertically challenged

Offline
Готви от: 27 Мар, 2006 2:02 pm Пон
Мнения: 1645
Location: София
Шефе, що не сложиш направо категория 'Една от най-...' :mrgreen:


 Profile  
 
Сготвено на: 25 Яну, 2008 6:30 pm Пет 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4691
Location: София
Шт, ша ни баннат за СПАМ.


 Profile  
 
Сготвено на: 25 Яну, 2008 8:50 pm Пет 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Абе, вий що се гъбаркате в темата на батко ви, а?


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 14 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB