За макароните със сирене:
2 лъжици доматено пюре, разредено с 300 мл вода
1 1/2 чаши настърган кашкавал или чедър
3 с.л. настърган пармезан
2 ч.л. риган
1 ч.л. босилек
1 ч.л. чесън на прах
1/2 ч.л. сол
1 ч.л. лук на прах
2 чаши сварени макарони
1. Загрейте фурната и в купа разбъркайте всички съставки докато се смесят добре.
2. В огнеопорна тавичка сложете малко мазнина и поръсете с галета.
3. Добавете съставките и печете 25 минути.
За пърженето:
# Ако са Ви останали макарони и сирене, може да ги сложите в хладилника. На другия ден нарежте на парчета
# подправете с индийско орехче, сол и черен пипер
# Потопете в брашното и отупайте излишното
# Потопете в яйце, после в галета
# Оставете да починат 10 минути, за да се образува коричка
# Пържете в сгорещено олио докато покафенеят
|