Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 8:37 pm Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 6 мнения ] 
Message
Сготвено на: 20 Мар, 2008 10:29 am Чет 
User avatar
vertically challenged

Offline
Готви от: 27 Мар, 2006 2:02 pm Пон
Мнения: 1645
Location: София
Снощната ми импровизация, идеята за картофа взех от един руски форум.

400 гр. кайма (200 гр говеждо, 200 гр. смес 50/50)
1 среден картоф
доматен сос, заквасена сметана

Натъргах суровия картоф на едро ренде и смесих с месото, като подправих с щедра ч. л. от любимата смес от кимион и кориандър, сол и малко чесън на прах. оформих 4 едри кюфтака и ги положих в намазнена йенска тавичка. Забърках около 3 с. л. доматен сос с 1 препълнена ч. л. сметана, допълних чашата (около 300 мл) с водица, щипка сол и облях кюфтаците, след което ги сложих да се пекат на 180С за един час. Няколко пъти през това време ги обливах пак със соса, последните 15 минути оставих да се позапекат отгоре.

Гарнирах с високовитаминозна :mrgreen: готова смес от царевица, грах, червени чушки и моркови, затоплени в тиган, но не задушени.
***
А сега да си призная колко съм умна или колко са заблуждаващи нечии етикети. Сметаната, която употребих я взех за течна - на етикета пишеше 'готварска сметана' UHT. Правейки аналогия с прясното мляко UHT заключих, че и сметаната ще е в същото състояние, но не би. Дефектът обаче го възприех като ефект, иначе много редичък щеше да ми стане сосът.


 Profile  
 
Сготвено на: 20 Мар, 2008 10:50 am Чет 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Ауууу, колко фффкусссно звучи!

А аз все още чакам едни соленки... :mrgreen:


 Profile  
 
Сготвено на: 20 Мар, 2008 10:51 am Чет 
User avatar
vertically challenged

Offline
Готви от: 27 Мар, 2006 2:02 pm Пон
Мнения: 1645
Location: София
Алеко, горното се прави точно за 15 минути, после за една бира време се сготвя, ай стига мързел :P

Кифлички сигурно май месец ще правя, намини :mrgreen:


 Profile  
 
Сготвено на: 20 Мар, 2008 11:05 am Чет 



Това звучи вскуно.


  
 
Сготвено на: 20 Мар, 2008 11:08 am Чет 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Нещо напоследък нямам настроение за готвене на по-засукани манджи.


 Profile  
 
Сготвено на: 20 Мар, 2008 11:11 am Чет 
User avatar
vertically challenged

Offline
Готви от: 27 Мар, 2006 2:02 pm Пон
Мнения: 1645
Location: София
От мен засуканости не чакай.

А, сега се сетих, другия път ще сложа пресен чесън, тоя нещо не се усети както трябва.


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 6 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB