Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 1:08 pm Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 1 мнение ] 
Message
Сготвено на: 26 Апр, 2008 11:12 pm Съб 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 6:09 pm Вто
Мнения: 1172
Location: Пловдив
КАВАРМА ОТ ДВА ВИДА МЕСО В ОМЛЕТ СЪС СОС ОТ КИВИ

ПРОДУКТИ:

300 г. свинско бонфиле
300 г. пилешко филе
2 гл. кромид лук
1 лимон
сокът от един лимон
60 г. краве масло
2 с.л. олио
черен пипер и сол на вкус
4 белтъка
1 с.л. брашно
половин чаша бял пелин
1 ч.л. червен пипер
лют червен пипер на вкус
2 бр. киви

ЗА ОМЛЕТА:

8 с.л. брашно
4 жълтъка
100 г. настърган кашкавал
200 мл. прясно мляко
1 л. вода
1 ч.л. сол

ЗА СОСА:

1 бр. киви
сокът от 1 лимон


Нарязваме двата вида месо на къси тънки жулиени. Поставяме ги в два отделни съда. Поръсваме ги с по половин ч.л. лимонов сок, разбъркваме и оставяме да престоят половин час.
В уок (или подходящ тиган) загряваме маслото и олиото.
В добре загрятата мазнина изпържваме до зачервяване свинското месо при непрекъснато разбъркване. Добавяме и пилешкото месо и пържим още 2 мин.
Посоляваме и поръсваме с черен пипер.
Изваждаме месото и го отцеждаме много добре. В същата мазнина запържваме нарязания на ситно кромид лук като леко посоляваме.
Поръсваме с 1 ч.л. червен пипер и съвсем малко лют червен пипер.
Връщаме месото при лука и разбъркваме. Поръсваме месото с 1 пълна с.л. брашно, разбъркваме и "гасим" със 150 мл. бял пелин (или пък разбъркваме брашното с пелина и го изсипваме в тигана).
Задушаваме под капак като разбъркваме от време на време.
След като сосът се сгъсти достатъчно, добавяме посолените и небрежно разбити белтъци. Оставяме на среден огън за 2 мин. като внимателно разбъркваме, така че белтъците да станат "на парцали". Сваляме от огъня, добавяме 2 бр. обелени и нарязани на едри кубчета киви.
Сместа за омлетите забъркваме, като смесваме брашното с жълтъците и постепенно разреждаме с прясното мляко. Доразреждаме с вода, докато се получи смес с гъстотата на рядка боза. При необходимост добавяме или брашно, или вода докато се получи необходимата гъстота. Посоляваме и добавяме настъргания кашкавал.
В широк тиган от тази смес изпържваме 4 големи омлета - палачинки, като след всяка добавяме по малко масло.
В блендер или с пасатор разбиваме едно обелено киви със сокът от един лимон.
Разделяме кавармата приблизително на четири и по средата на всяка палачинка поставяме по една четвъртинка от кавармата.
Загъваме крайщата на палачинката като плик.
Около и върху палачинката поливаме по малко от соса.


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 1 мнение ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB