Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 21 Юни, 2018 3:27 am Чет

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 1 мнение ] 
Message
Сготвено на: 17 Май, 2008 7:38 pm Съб 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 6:09 pm Вто
Мнения: 1172
Location: Пловдив
ПИЛЕШКО ФИЛЕ В ПАТЛАДЖАН

ПРОДУКТИ:

8 средни патладжана
600 г.пилешко филе
4 пресни домата
10 с.л. олио (зехтин)
1 гл. лук
2 гл. чесън
4 средни чушки сиврия
2 червени капии
1 връзка магданоз
1/2 ч.л. червен пипер
4 яйца
сокът от един лимон
черен пипер и сол на вкус

По възможност подбираме еднакви по размер средни патладжани.
Обелваме част от кожата на патладжаните "на зебра".
Отрязваме капачета отгоре и отдолу и издълбаваме патладжаните, но така, че да остане дъно и стеничка поне по 1 - 1,5 см.
По известната на всички процедура осоляваме отвън и отвътре, обръщаме с отвора надолу и оставяме поне за половин час, за да се отдели и оттече горчивата течност.
През това време нарязваме пилешкото филе на не много големи кубчета и го мариноваме с лимоновия сок, стрита с малко сол половин скилидка чесън, 1/2 ч.л. смлян джинджифил, малко сол и черен пипер.
Доматите и двата вида чушки нарязваме на кубчета.
Лукът - също, но на по-ситни.
Скилидките от главата чесън обелваме.
В по-дълбок тиган наливаме мазнината, която сме избрали и я загряваме добре. Сваляме от котлона, изчакваме 30 сек., изсипваме и веднага разбъркваме червения пипер.
Любителите на лютото могат да ръснат малко лют червен пипер.
Така оцветената и овкусена мазнина отливаме в чашка. Това ще бъде мазнината за цялото ястие.
Без да измиваме тигана, изсипваме в него нарязаните зеленчуци и ги задушаваме под капак докато се изпари почти всичката течност от тях.
Съвсем накрая добавяме ситнонарязания магданоз.
Оставяме сместа да изстине под капак.
Разбиваме яйцата не твърде старателно, посолени с малка щипка сол.
Добавяме ги към изстиналата смес и разбъркваме.
Изсипваме в сместа повече от половината мазнина и отново разбъркваме.
На дъното на патладжана пускаме по две обелени скилидки чесън, изсипваме малко от зеленчуковата смес, поставяме от маринованите кубчета месо и допълваме догоре пак със зеленчукова смес.
Подреждаме патладжаните в тавичка, като се стараем да са по възможност вертикални, наливаме 2 чаши вода, посоляваме по малко всеки патладжан, най-отгоре поливаме с по малко от останалата мазнина.
Празнините между патладжаните запълваме с издълбаната част от вътрешността и останалата плънка, ако има такава.
Покриваме тавичката с лист алуминиево фолио.
Печем час и половина в загрята до 160 градуса фурна.
След изваждане от фурната поръсваме обилно със смес от ситнонарязани магданоз и чесън.

На тези, които си направят труда да го сготвят - да ви е сладко! :) :) :)


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 1 мнение ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB