[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 3920: file_get_contents(http://kulinar.bg/?load=Open::Services::RightForumWidgets): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 503 Service Temporarily Unavailable
"Лазаня" от тиквички на грил в два варианта
Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 10 Дек, 2019 8:31 am Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 2 мнения ] 
Message
Сготвено на: 27 Май, 2008 1:21 am Вто 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 6:09 pm Вто
Мнения: 1172
Location: Пловдив
"ЛАЗАНЯ" ОТ ТИКВИЧКИ НА ГРИЛ В ДВА ВАРИАНТА

1 1/2 кг. дребни тиквички, почистени от опашката и добре измити, без да ги белим.
Нарязваме ги надлъжно на пластинки по около 5-6 мм.
Посоляваме ги и ги оставяме за 1 час в съд под лек наклон, за да се отдели и отцеди сокът в тях.
Ранните тиквички са са изключително фини и крехки и аз не ги беля, защото не считам за нужно.
Отцедените и подсушени тиквички намазваме много леко (с пръсти) и печем на грил или грил-тиган.
Степента на изпичане зависи само от вашия вкус. Колкото повече ги изпечете, толкова по-малко ще се пекат във фурната.

ПЛЪНКА

ПОСТЕН ВАРИАНТ
1. Натрошаваме 300 г. сирене и го объркваме с 3 с.л. брашно.
2. Разбиваме 5 яйца като добавяме постепенно:
1 вр.копър, нарязан на ситно,
1/4 ч.л. индийско орехче,
1/2 ч.л. черен пипер,
2 пресни люти чушлета, нарязани на ситно.
3. 5 необелени глави лук разрязваме напречно наполовина, намазваме с малко олио, поръсваме с много малко сол и печем в загрята до 150 градуса фурна половин час.
Като изстинат ги обелваме и намачкваме с вилица или смиламе за кратко в блендер заедно с 1/2 ч.л. сух джинджифил.
Без да разбиваме, смесваме внимателно трите съставки на плънката.

ВАРИАНТ С КАЙМА
1. 1/2 кг. кайма смес размиваме с чаша вода и изпържваме с 4 с.л. олио и 1 гл. лук, нарязан на ситно.
Когато се изпари водата, добавяме:
1 ч.л. червен пипер,
1/2 ч.л. лют пипер,
1/3 ч.л. черен пипер,
1 вр. нарязан на ситно магданоз,
4 домата, настъргани или нарязани на ситни кубчета.

Ако сте забелязали, никъде не се добавя сол, освен съвсем малко при печенето на лука.
Тиквичките са се осолили достатъчно, в сиренето има сол, в каймата - също.

Намазваме с мазнина дъното на тавичка и поръсваме с галета.
Редим плътно ред от тиквичките, покриваме с плънката, втори ред тиквички, тиквичките защитаваме с много тънки резенчета домат, поръсваме с по малко олио и накрая, с галета.
Печем в загрята до 180 градуса фурна 35 мин. като внимаваме да не прегори галетата.
Изваждаме, поръсваме с настърган кашкавал и отново запичаме само колкото да се разтече и позачерви кашкавалът. Не определям времето, защото при всеки кашкавал това е различно.


 Profile  
 
Сготвено на: 15 Юли, 2008 10:20 pm Вто 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 15 Юли, 2006 3:17 pm Съб
Мнения: 20
мхмммммммммммммммммммммммммммммммммм-ями ^_^ Това ще ми е сред любимите рецепти :)


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 2 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB