inews.bg jenite.bg div.bg sporta.bg sportuvai.bg fitwell.bg peika.bg econ.bg biznews.bg palachinki.com sever.bg kulinar.bg get.bg
В момента е 22 Авг, 2017 1:52 pm Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 12 мнения ] 
Message
Сготвено на: 29 Май, 2008 9:36 am Чет 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 13 Окт, 2004 10:37 am Сря
Мнения: 470
Снощи направих това нещо за вечеря и се получи изключително добре :)

Продукти:
за шишчетата:
пилешки филенца
сланина
стар лук
едри зелени чушки
домати
за гарнитурата:
големи зелени чушки за пълнене
катък
сирене
кисело мляко
домати
магданоз
листа маруля

Приготвяне:
1. Накиснах суровите пилешки филенца в бира, като преди това ги бях поръсила (поомазала) с микс от сол, черен и червен пипер, кимион и чубрица, за около 30-40 мин.
2. Нарязах всички продукти за шишчетата на едро и ги нанизах като ги редувах. Шишчетата стават много шарени и приятни за окото. След това печене по желание. Аз ги пекох в тефлонов тиган на ребра, който не е точно скара но стана.
3. Гарнитура: Изчистях всяка чушка и ги разрязах на половина, така че да се получи лодка. Отделно в купичка (по-голяма) сложих почти 1 кофичка катък и натроших на ситно около 200 гр. сирене. После добавих 2-3 с. л. кисело мляко, нарязаните на ситно домати и магданоз. С тази смес напълних чушките. За сервирането в чиниите сложих лист от маруля (по-големичък) и върху него пълнените лодки от чушките.

P.S. Сланината беше малко за разкош и вкус. Може би по 2 парченца на шишче.

Да ви е сладко!


Last edited by Rus0koska on 29 Май, 2008 10:50 am Чет, edited 1 time in total.

 Profile  
 
Сготвено на: 29 Май, 2008 10:37 am Чет 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 9:41 pm Вто
Мнения: 2213
Много си падам по такова меню.

Катъкът не е ли натрошено сирене с кисело мляко. :roll:


Last edited by IPA on 29 Май, 2008 2:44 pm Чет, edited 1 time in total.

 Profile  
 
Сготвено на: 29 Май, 2008 10:49 am Чет 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 13 Окт, 2004 10:37 am Сря
Мнения: 470
Катъкът го продават готов. Поне е така в нашия край :). Виж тук какво пише.


 Profile  
 
Сготвено на: 29 Май, 2008 11:04 am Чет 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 9:41 pm Вто
Мнения: 2213
И в нашия край катъкът се продава готов, но в съвременния му вариант "В наши дни катък се нарича и просто повече или по-малко хомогенна смес от кисело мляко и овче сирене с евентуална добавка на масло."

Чудех се не може ли да се използва само едно от двете - купешки или домашен катък. :)


Last edited by IPA on 29 Май, 2008 2:45 pm Чет, edited 1 time in total.

 Profile  
 
Сготвено на: 29 Май, 2008 11:42 am Чет 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 19 Юни, 2007 12:08 am Вто
Мнения: 1062
За мен също има малко тафтология в рецептата за чушките.Катък ,който е съставен от кисело мляко и сирене плюс кисело мляко и сирене. Иначе всичко останало си е много вкусно.


 Profile  
 
Сготвено на: 29 Май, 2008 1:22 pm Чет 

Дегустатор

Offline
Готви от: 06 Май, 2006 9:26 am Съб
Мнения: 329
Едно предложение от мен. Чушките да са червени и печени и нарязани и объркани с катъка. И се правят топки с лъжица за сладолед от сместа.


 Profile  
 
Сготвено на: 29 Май, 2008 2:43 pm Чет 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 9:41 pm Вто
Мнения: 2213
Kabal написа:
Едно предложение от мен. Чушките да са червени и печени и нарязани и объркани с катъка. И се правят топки с лъжица за сладолед от сместа.


И една голяма, добре изстудена, нали. :mrgreen:


 Profile  
 
Сготвено на: 29 Май, 2008 3:14 pm Чет 

Дегустатор

Offline
Готви от: 06 Май, 2006 9:26 am Съб
Мнения: 329
IPA написа:
Kabal написа:
Едно предложение от мен. Чушките да са червени и печени и нарязани и объркани с катъка. И се правят топки с лъжица за сладолед от сместа.


И една голяма, добре изстудена, нали. :mrgreen:

Абе може и две!


 Profile  
 
Сготвено на: 29 Май, 2008 3:19 pm Чет 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 9:41 pm Вто
Мнения: 2213
Толкова много ти личи :twisted: , че оспамихме хубавата рецепта.


 Profile  
 
Сготвено на: 29 Май, 2008 7:07 pm Чет 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Нищо й няма на рецептата! Много си е готина, а предложението на Кабалчо за две изстудени-запотени стъкла с кехлибарена течност е точно на място!

Браво, Кабальеро! Нямаше да се присетя без теб!


 Profile  
 
Сготвено на: 29 Май, 2008 8:01 pm Чет 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 6:09 pm Вто
Мнения: 1172
Location: Пловдив
Kabal написа:
Едно предложение от мен. Чушките да са червени и печени и нарязани и объркани с катъка. И се правят топки с лъжица за сладолед от сместа.


Аз приемам. Само въпросът с топките как ще стане?
Като смесиш нарязаните чушки с катъка, мисля че няма да стане много хомогенна и сбита смес, защото сокът от чушките е леко лигав и ще разводни сместа. А няма как да ги подсушаваш изрично, май...
Поне така мисля.


 Profile  
 
Сготвено на: 30 Май, 2008 8:49 am Пет 

Дегустатор

Offline
Готви от: 06 Май, 2006 9:26 am Съб
Мнения: 329
gotin написа:
Kabal написа:
Едно предложение от мен. Чушките да са червени и печени и нарязани и объркани с катъка. И се правят топки с лъжица за сладолед от сместа.


Аз приемам. Само въпросът с топките как ще стане?
Като смесиш нарязаните чушки с катъка, мисля че няма да стане много хомогенна и сбита смес, защото сокът от чушките е леко лигав и ще разводни сместа. А няма как да ги подсушаваш изрично, май...
Поне така мисля.

Катък-а по принцип е доста гъст и не се разкашква толкова много. В горната рецепта не трябва да се добави киселото млако може би. А за топките ще се поправя имах предвид полусвери да се направят.


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 12 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB