Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 22 Сеп, 2020 1:40 pm Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 1 мнение ] 
Message
Сготвено на: 17 Юли, 2008 11:42 am Чет 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 6:09 pm Вто
Мнения: 1172
Location: Пловдив
Да се опитам да поизбистря рецептата.

Значи, в олио с добавка на масълце по-скоро задушаваме ситнонарязана глава кромид (би било по-подходящо за сезона ако задушим добра връзка пресен лук, аз бих сложил две...). Когато се поизпари сокът, добавяме достатъчно нарязан лапад и 1-2 листенца киселец като подправка. Посоляваме на вкус.
Пържим докато лападът омекне добре. (Аз бих добавил и малко спанак за обем, че лападът много се стопява ).

Разбиваме 5-6 яйца и ги добавяме в съда. Бъркаме - бавно и от време на време, ако искаме яйцата да стоят "на парцали" или непрекъснато и енергично, ако искаме яйцата да са хомогенни.

Накрая добавяме 200 - 300 г. сирене (овчето дава доста пикантен привкус), като постъпваме както с яйцата - или го изсипваме едронатрошено, за да се усещат парченцата, или пък намачкано на ситно, за да е хомогенно.

Във варианта с по-едри яйца и сирене ястието ще има повече вид на каварма, а в "по-ситния" вариант ще има повече вид на каша.

Аз, лично, бих предпочел "по-едрия" вариант.

Това едва ли е точно въпросният "комбус", но мисля, че е близо до вкуса му.
При всички случаи ще стане едно чудесно пролетно ястие.

А, забравих - при такива манджички, ако са леко редички, обикновено се добавя препечено брашно за сгъстяване.

Препеченото брашно придава особено интересен привкус, затова съвсем самоцелно можеш да направиш ястието умишлено по-рядко, за да можеш да добавиш (като подправка) и от препеченото брашно.


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 1 мнение ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Alexa [Bot] и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB