Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 18 Окт, 2019 11:53 pm Пет

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 1 мнение ] 
Message
Сготвено на: 09 Авг, 2008 9:26 pm Съб 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 02 Фев, 2008 7:02 pm Съб
Мнения: 3
250 г макарони
1 кубче зеленчуков бульон
краве масло
1 глава лук
5 малки сочни моркова
1 голям месест пипер или камба
сол
черен, бял и др. пипер (микс)
пикантен червен пипер
къри
1 с.л. доматено пюре
1 к.л. захар
консерва риба тон в растителна мазнина
кашкавал
гауда
чедар

Макароните се сваряват във врящ зеленчуков бульон и се добавя масло за да не слепнат (и не само ... )

Лукът и пиперът се нарязвнат на кубчета, а морковите на кръгчета. В сгорещено масло се запържва лукът до позлатяване, след което се добавят едновременно морковите и пиперът. Разбъркват се добре и се оставят да се запържват на слаб огън. След като се усети аморамата на запечен пипер се добавят подправките - сол, микс от черен, бял и др. пипер, пикантен червен пипер, къри. Огънят за засилва и се добавят доматено пюре и захар. На този етап непрекъснато се бърка. Накрая се прибавя съдържанието на една консерва риба тон в растителна мазнина и всичко се оставя да се запържи още 2-3 минути.

В тавичка за печене/йенско стъкло ... се подреждат слой макарони, слой риба тон със зеленчуци, като се завършва с макарони. Отгоре се настъргва кашкавал и/или гауда и се поставят няколко "плочки" чедар. Запича се във фурна за около десетина минути, докато се разтопят сирената.

Консумира се топло или претоплено, зависи колко човека сте и колко сте гладни :)


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 1 мнение ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB