Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 07 Дек, 2019 2:11 pm Съб

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 34 мнения ]  Към страница Предишна  1, 2
Message
Сготвено на: 01 Ное, 2008 3:09 pm Съб 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 6:09 pm Вто
Мнения: 1172
Location: Пловдив
IPA написа:
Вода могат да добавят в готовата кайма. Иначе не. Човек си посочва парче месо и го мелят на машина пред очите му, като слагат отпред празен плик, в който пада смляното. Но как са обработили преди това месото, само те си знаят.

Разбира се, аз също си избирах месо в арабските магазинчета около Женския пазар и ми го смилаха пред мене. Нямам абсолютно никакви претенции.
Ставаше въпрос за предварително "приготвена" кайма.
А и никога не забравяйте класиката в жанра "Кайма ли искаш или мляно месо? Че не е едно и също...".
Между другото, аз лично съм чувал, виждал и съм си патил от току-що заклано месо, което наистина трябва да престои поне 24 часа, и тогава да се ползва, но не съм чувал подобно нещо и за кайма.
Според мене от нормално отлежало месо, което може да се готви спокойно, няма никакъв резон да не стане добра кайма.
При мене, от смляна пред очите ми кайма, никога не е текла вода, ама никога.
Иначе всяко месо съдържа достатъчно количество естествени клетъчни сокове, които изтичат основно от срязаните места, но след отлежавамено му, тези сокове си се оттичат и при последващото мелене не би трябвало в никакъв случай да оводняват каймата.


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 34 мнения ]  Към страница Предишна  1, 2

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB