Куцо пиле написа:
След поръчка за мнооого месо и мнооого моркови, съчетана със спряна вода, измислих това:
500 гр. телешки шол
400 гр. полуразмразени бейби морковчета
зехтин/олио
1 ч.л. сух босилек
сол, черен пипер
брашно
Изчистих месото от ципите и го нарязах на жулиенчета. Сложих го да се запържи в около 1 голяма с.л. зехтин в касерола. Като си промени цвета сложих сол и черен пипер, разбърках и добавих морковчетата, а като се отпуснаха те, и босилека. Ливнах половин чаша вода (обичам сосести манджи). Като закъкри поръсих с лъжица брашно да се посгъсти все пак. Оставих го да си къкри към 20-25 минути и беше готово*. За мен си специално в единия край на касеролата метнах няколко брюкселски зеленца заедно с морковите, че Слав ги недолюбва.
Изпапкахме си го като добри деца и, удивително, не ни натежа на стомасите.
*на газов котлон
Пу, машалла! Да не ти е уруки!
И по-често да ти спират водата, видиш ли до какви гениални идеи води водоспирането и водоспирателството изобщо и в частност...
Не, че не ти намерих кусур, то аз не може да не намеря кусур...
Ако беше турнала в общата смес и поне шепичка розички карфиол...
Друг път, като ти спрат водата, да вземеш да туриш и карфиолче, а в ъгълчето, дето не трябва г-н Куцопилев да пипа, можеш да турнеш и 2-3 розички броколи, няма да дотежи на стомахчето ти...