Маца написа:
Готин, на теб може и да ти се струват много зеленчуците, според мен са достатъчно.
Относно мазнината и аз съм за ограничаването и, ако е възможно, но както казва и Миш - не пречи.
А как да се правят филенцата е вече супер индивидуално и зависи както от домакинята така и от самите филенца, тоест дали са от т.нар. бонфиле или са пилешки гърди, на които понякога също казват филе.
Манджата е хубава и когато се наканя да ям пилешко, защото на мен това ми е лекият проблем, ще го направя, макар и да измъча домашните.
Ами-и-и, значи тогава филенцето е малко за рецептата...
300 гр. е обикновено едната половинка от отделеното бяло месо, на което абсолютно всички казват "филе", а една такава половинка ми се струва малко на килограм зеленчуци.
В крайния продукт ще превалират зеленчуците, а това съвсем (и по идея) не е вегетарианска рецепта.
Обикновено зеленчуците са като добавка и са около 1/3 от ястието, най-много до 1/2, но съвсем не 7/8, нали...
Ако трябва ястие да е с много зеленчуци, защо да не си е направо веге?
Дори в китайския тип ястия, жарнатите на силен огън зеленчуци не са повече от 1/2 от общото ястие.
Въпреки, че всичко е въпрос на личен вкус, аз просто си казвам мнението за естетиката на дадено ястие. По принцип.