Подарък за новата фурничка на Биски.
В средна тавичка започваме да редим на пластове в същия ред
(в последствие не се бърка!):
- 4 средни моркова на едри парчета,
- половин средна глава карфиол, накъсан на малки розички,
- малка глава броколи, накъсано също на малки или средни розички,
- достатъчно количество (въпрос на личен вкус...) целина - долната хрупкава част на листата, без самите листа, на едри парчета,
- 1 с.л. подправка MAGGI - 10 зеленчука
- половин дюля на едри парчета,
- 2 с.л. зехтин,
- 1 с.л. течен маргарин,
- 100 мл. вода
Покриваме с лист ал.фолио без да загъваме и печем на 200 гр.
Дотук рецептата умишлено е веге, заради Шефа, обаче за тези, които
не са вегетарианци:
ІІ-ри вариант -
- редуцира се наполовина подправката Маги,
- с пасатор се разбива смес от 200 мл. прясно мляко, 50 г. топено сирене, 2 с.л. настърган пармезан и от 1 до 4 яйца.
Заливаме равномерно и печем без да покриваме на 180 градуса 35 мин. или до зачервяване на поливката.
За препоръчване е да се консумира изстинало, чисто прагматично - ако го опитате топло няма да стигне за всички в семейството...
Биски, честита хубава фурничка!