biskvitka написа:
Сармите от кисело зеле правя по същия начин, като тези от прясно - разрязвам зелката на две части, като за сарми използвам само горната част на листата (останалото отива за салати, готвене или плънка за баница). Така сармите стават малки, а и зелето не е много.
Не харесвам големите сарми, някак грозни ми стоят в чинията.
Благодаря за пожеланията, много здраве и радост и на теб!
Боже, боже, аз съм пропуснал да пиша че сармите са от кисело зеле...
Не знам защо съм си мислел, че се подразбира...
Както и да е, вече стана ясно.
Освен това, аз по принцип (и чисто технически, също) слагам киселото зеле на половинки, защото такова ми е гърлото на бидончето...
Та като извадя зелка, тя си е половинка by default...
Благодаря за поздравленията!
А аз от своя страна пък ще ви пожелая най-гадничко да не си отказвате от нищо на новогодишната трапеза, за да ви е гузничко след новата година и да подновите опитите си за отслабване...