Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 12:47 pm Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 14 мнения ] 
Message
Сготвено на: 05 Яну, 2009 4:52 pm Пон 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 9:41 pm Вто
Мнения: 2213
едно по-голямо пиле 1,3 - 1,5 кг
100 г синьо сирене
100 г пушено сирене
150 г ементал/кашкавал
60 г сухи череши
сол, черен пипер, червен пипер
40 г масло
1 ч ч бира
100 мл компот/сок от череши - по желание

Накисваме черешите с малко вода.

Настъргваме или нарязваме сирената на ситно и ги смесваме. Добавяме отцедените череши и разбъркваме.

Откъм отвора на пилето с ръка отделяме кожата от месото, все едно правим джоб, повдигаме кожата над гърдите, а после и на бутчетата колкото можем - пълним със сместа. После напълваме и гръдната кухина, като натискаме с лъжица. Защипваме отвора с клечки за зъби или метални шишчета. Намазваме отвън пилето с маслото, смесено със солта и пиперите.
Поставяме в тава, сипваме бирата, компота/сока и малко вода, така че да има поне един пръст течност на дъното.

Тавата се поставя едно деление под средата на фурната и се пече на 200 С около 1 час и 20 мин / зависи от фурната/ , като минимум два пъти се вади след зачервяване и с лъжица хубаво се полива цялото пиле със соса, ако трябва се добавя вода по време на печенето.

Сервира се парче месо, върху него от плънката и сос отстрани.

Гарнитура по желание.

Наздраве.


 Profile  
 
Сготвено на: 05 Яну, 2009 5:41 pm Пон 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 12 Май, 2008 9:52 am Пон
Мнения: 157
Малееее... ще се задавя от преглъщане! Само тия сухи череши, къде трябва да се тъсят, не знам!


 Profile  
 
Сготвено на: 05 Яну, 2009 5:47 pm Пон 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 9:41 pm Вто
Мнения: 2213
Лени, аз ги взех от най-близкия ми магазин, едно малко ФФ.


 Profile  
 
Сготвено на: 05 Яну, 2009 6:12 pm Пон 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Ипи, аз като една блондинка под прикритие да питам:

1. Пилето се пълни и под кожата, и откъм коремната кухина?
2. Махат ли се гръдната му кост и ребрата преди да се напълни?

Извинявай за тъпите въпроси, ама много вкусно ми звучи :oops:


 Profile  
 
Сготвено на: 05 Яну, 2009 6:26 pm Пон 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 9:41 pm Вто
Мнения: 2213
biskvitka написа:
Ипи, аз като една блондинка под прикритие да питам: :


Да бе, да. ;)

biskvitka написа:
1 Пилето се пълни и под кожата, и откъм коремната кухина? :


Да, така събира повече плънка, а и сирената между бялото месо и кожата го правят по-сочно.

biskvitka написа:
2. Махат ли се гръдната му кост и ребрата преди да се напълни?:


Не, правила съм такъв вариант, но като е обезкостено побира огромно количество плънка и с такива сирена става много тежко като ястие.

biskvitka написа:
Извинявай за тъпите въпроси, ама много вкусно ми звучи :oops:


Въобще не са тъпи, аз като съм правила нещо, не трябва да очаквам всички да разберат как се отделя кожата от месото с лошото ми описание.


 Profile  
 
Сготвено на: 06 Яну, 2009 11:11 am Вто 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 21 Фев, 2007 1:12 pm Сря
Мнения: 1760
Location: София
Наистина страхотна рецепта, чак ми се ще да прекъсна всякакви диетични напъни и да си напълня едно пиле. :-?
И така като се замисля, допускам, че ще стане и с други сушени плодове - боровинки например?


 Profile  
 
Сготвено на: 06 Яну, 2009 12:10 pm Вто 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 9:41 pm Вто
Мнения: 2213
Ще стане, Мацо. Само провери боровинките да не са много кисели. :)


 Profile  
 
Сготвено на: 08 Яну, 2009 3:18 am Чет 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:09 pm Нед
Мнения: 1613
Location: София
Това е страхотно направо :clap: Ще ме накараш ти пак да се разготвя, божествена комбинация...


 Profile  
 
Сготвено на: 08 Яну, 2009 11:43 am Чет 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 9:41 pm Вто
Мнения: 2213
То4и, много се радвам. :)


 Profile  
 
Сготвено на: 24 Мар, 2009 11:35 pm Вто 

Дегустатор

Offline
Готви от: 08 Фев, 2007 12:55 pm Чет
Мнения: 4
Съжалявам, че чак сега виждам темата :) Немога да се въздържа и ....
Ама много е вкусно това пиле, но аз го правя малко по различно.
Първо го обезкостявам сурово, като внимавам да не срежа кожата.
После зашивам отворите, като оставям само един за пълнене и го пълня с всякакви сирена, каквито имам, малко ситно нарязана шунка или нещо такова, пак каквото имам и ситно нарязани кисели краставички. Зашивам отвора.
Важно е да преобладава кашкавала, защото се разтапя и държи всичко като лепило :)
Слагам го в тава без мазнина или каквото и да било друго, те сирената пускат достатъчно и сол и мазнина и във фурната докато добие златист цвят.
Оставям го да изстине и става страхотно със зелена салата. И въобще не е тежко, но наистина побира много плънка ....


аааа забравих да кажа : при обезкостяването използвам много добре наточени ножове !


 Profile  
 
Сготвено на: 25 Мар, 2009 10:37 am Сря 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 21 Фев, 2007 1:12 pm Сря
Мнения: 1760
Location: София
Онзи ден се хвалих с направеното такова, но точно по рецептата. Малката разлика беше, че използвах вишни от компот (понеже сушените череши вече липсваха от Фантастико, и само компот от Вишни имаше в магазина).

Тези, които обичаме сирена и странни комбинации си го изядохме с удоволствие. Другите (разбирай двама традиционалисти) ядоха само пилето, без плънка.
Според мен тук основното, и най-атрактивно са сушените плодове. Иначе плънки всякакви човек може да си направи.


 Profile  
 
Сготвено на: 25 Мар, 2009 6:35 pm Сря 

Дегустатор

Offline
Готви от: 08 Фев, 2007 12:55 pm Чет
Мнения: 4
а ако вишните се заменят със стафиди ?!
някой ден като имам време ще опитам с различни сушени плодове и основно синьо сирене ... много вкусно ми звучи ...


 Profile  
 
Сготвено на: 25 Мар, 2009 11:29 pm Сря 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 21 Фев, 2007 1:12 pm Сря
Мнения: 1760
Location: София
zombau написа:
а ако вишните се заменят със стафиди ?!
някой ден като имам време ще опитам с различни сушени плодове и основно синьо сирене ... много вкусно ми звучи ...


И аз имах идея за сушени боровинки, но както вече казах от Фантастико ме прецакаха - до преди месец имаше всякакви сушени плодове, а сега има само ошав и сушени сливи. :(


 Profile  
 
Сготвено на: 26 Мар, 2009 11:08 am Чет 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 31 Мар, 2008 4:16 pm Пон
Мнения: 605
Location: France
Със сушени сливи също ще е много вкусно. Особено, ако са сладки.


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 14 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB