Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 23 Сеп, 2018 9:36 am Нед

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 11 мнения ] 
Message
Сготвено на: 11 Мар, 2009 3:26 pm Сря 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 15 Юли, 2006 3:17 pm Съб
Мнения: 20
Лукът и чесънът се нарязват и задушават в малко мазнинка. Добавят се черри доматите и зеленчуковия бульон. Добавят се нарязаните аспержи, през това време се сваряват макароните. Когато аспержите са почти готови се добавя горгонзолата и се разбърква. При вече завършеният сос се изсипват сварените и отцедени макарони. При поднасянето се поръсва с пармезан и се добавя малко масълце. Пдправки можете да си добавате според вашия вкус-това е оригинала на рецептата.

Рецептата е взета от ресторант Церто-Радиссон САС и е предоставена от чеф Симон П. Аллопонио


 Profile  
 
Сготвено на: 11 Мар, 2009 4:14 pm Сря 
User avatar
vertically challenged

Offline
Готви от: 27 Мар, 2006 2:02 pm Пон
Мнения: 1645
Location: София
А количества на продуктите има ли? ;)


 Profile  
 
Сготвено на: 11 Мар, 2009 4:34 pm Сря 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 21 Фев, 2007 1:12 pm Сря
Мнения: 1760
Location: София
"... колкото поеме" :)


 Profile  
 
Сготвено на: 11 Мар, 2009 4:44 pm Сря 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 15 Юли, 2006 3:17 pm Съб
Мнения: 20
Съжалявам, но в бързината, че съм на работа съм забравила количествата:
дадени са за една порция, а аз като го направих, всичко беше на око...:

100гр. прясна паста
20гр.лук
50гр.чери домати
10гр.накълцан чесън
40гр.горгонзола
10гр.пармезан
30гр.зелен аспарагус нарязан
зехтин
1дл(колкото и да е това) зеленчуков булйон

Както виждате, ще е доста трудно някои да следва точните количества тука (^_^)

А го направих и стана доста вкусно (^_^)


 Profile  
 
Сготвено на: 11 Мар, 2009 6:54 pm Сря 
User avatar
vertically challenged

Offline
Готви от: 27 Мар, 2006 2:02 pm Пон
Мнения: 1645
Location: София
А, не е трудно, всичко като се умножи по 5 :mrgreen:

Мерси, miyakissima.


 Profile  
 
Сготвено на: 12 Мар, 2009 10:31 am Чет 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 19 Юни, 2007 12:08 am Вто
Мнения: 1062
И аз благодаря на miyakissima за хубавата рецепта, но имам питане.
Че на аспарагуса му се казва още и декоративна аспержа- това го разбрах. Но не разбрах за този случай какво трябва да направя-да си купя аспержи или да си накълцам аспарагуса?


Last edited by миш маш on 12 Мар, 2009 10:33 am Чет, edited 1 time in total.

 Profile  
 
Сготвено на: 12 Мар, 2009 11:00 am Чет 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 21 Фев, 2007 1:12 pm Сря
Мнения: 1760
Location: София
миш маш написа:
И аз благодаря на miyakissima за хубавата рецепта, но имам питане.
Че на аспарагуса му се казва още и декоративна аспержа- това го разбрах. Но не разбрах за този случай какво трябва да направя-да си купя аспержи или да си накълцам аспарагуса?


За да е сигурно, че си изпълнила рецептата може и двете да направиш, хем ще стане още по фюжън :lol: .

Ужасна съм, ама ей на, видяхме една рецепта в заспалия ни форум и започнахме да си го изливаме на нея.
Извинявай miyakissima. :oops:


 Profile  
 
Сготвено на: 12 Мар, 2009 11:16 am Чет 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 19 Юни, 2007 12:08 am Вто
Мнения: 1062
Моето питане си беше съвсем сериозно, защото за първи път виждам рецепта със аспарагус и искам да знам къде е уловката? :)


 Profile  
 
Сготвено на: 12 Мар, 2009 12:27 pm Чет 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 9:41 pm Вто
Мнения: 2213
Става дума за аспержи, на английски се наричат Asparagus. Мисля, че при превода в заглавието е останала английската дума.

Рецептата е за Макарони с чери домати, аспержи и горгонзола.

Миш, купи си аспержи. :)


 Profile  
 
Сготвено на: 12 Мар, 2009 12:31 pm Чет 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 19 Юни, 2007 12:08 am Вто
Мнения: 1062
Мерси ИПА. Аз проверих и се оказа, че и аспарагуса е ядлив, както и че може да се използва като билка- та затова . :o


 Profile  
 
Сготвено на: 12 Мар, 2009 3:24 pm Чет 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 21 Фев, 2007 1:12 pm Сря
Мнения: 1760
Location: София
миш маш написа:
Мерси ИПА. Аз проверих и се оказа, че и аспарагуса е ядлив, както и че може да се използва като билка- та затова . :o


Миш, не съм искала да се подигравам. Вътре в рецептата се говори за аспержи, затова и реших, че просто се шегуваш. Иначе аз промених името от латиница на кирилица, но умишлено запазих аспарагуса, заради автентичността.
И, права си, и аспарагуса е ядлив, и аз съм проучвала въпроса веднъж.


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 11 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB