Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 1:06 pm Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 6 мнения ] 
Message
Сготвено на: 25 Юни, 2009 11:34 am Чет 
User avatar
vertically challenged

Offline
Готви от: 27 Мар, 2006 2:02 pm Пон
Мнения: 1645
Location: София
За две порции, както обикновено:

500 гр. телешки гърди
5-6 средни картофа
доматено пюре
сол, черен и червен пипер/лют сос

Натрих парчетата телешко със сол и червен пипер, обелих картофите, цели, и набутах всичко в йенски съд. Размих 1 с.л. доматено пюре с вода, около 1 чаша, добавих лъжичка сос от зелено чили (от тайландските шишенца), полях месото и картофите, ръснах малко зехтин и увенчах с капака. Готвих на 180С към половин час, после на 120С около час.

Отбелязвам, че който не обича сос, може да сложи съвсем малко течност, аз понеже обичам и си сложих повечко.

Много сочно става това месце.
:mrgreen:


 Profile  
 
Сготвено на: 25 Юни, 2009 1:10 pm Чет 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 19 Юни, 2007 12:08 am Вто
Мнения: 1062
Много вкусно изглежда. Непременно ще бъде изпробвана. Благодаря.


 Profile  
 
Сготвено на: 25 Юни, 2009 2:38 pm Чет 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 21 Фев, 2007 1:12 pm Сря
Мнения: 1760
Location: София
Браво, Пиле.
Аз сега ще постъпя като българите, които разкават виц. "И аз го знам, ама по друг начин" :)
Дълги години вариация на твоето ядене - със свинско вместо телешко и рядко с доматено пюре - беше основното ядене поне 3-4 пъти седмично, кога с пресни, кога с каквито има картофи. Много е готино, щото е адски мързеливо и можеш да го оставиш само да се готви.
Благодаря ти, че ме подсети, сега остава да набавя само картофките, че май имаше някъде дълбокозамразени свински гърди.


 Profile  
 
Сготвено на: 25 Юни, 2009 2:50 pm Чет 
User avatar
vertically challenged

Offline
Готви от: 27 Мар, 2006 2:02 pm Пон
Мнения: 1645
Location: София
Маца написа:
Много е готино, щото е адски мързеливо и можеш да го оставиш само да се готви.


Май пойнт екзактли! :mrgreen: Всичко в йена е мързеливо, затова толкова ги обичам тия съдове.

Между другото, комбинацията месо, картофи, лук на бавен огън в йена беше едно от най-чудесните редовни произведения на мама, от дете си го обичам хем че търпи всякакви импровизации и трансформации.


 Profile  
 
Сготвено на: 30 Юни, 2009 2:12 pm Вто 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Само не разбрах кво по-точно му е фюжън на туй? Мръвка с компир! :mrgreen:


 Profile  
 
Сготвено на: 01 Юли, 2009 9:31 am Сря 
User avatar
vertically challenged

Offline
Готви от: 27 Мар, 2006 2:02 pm Пон
Мнения: 1645
Location: София
:P


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 6 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB