Панирано пилешко филе със синьо сирене и орехи =================================== Пилешките филета се поначукват, поръсени с малко сол и смлян зелен пипер, за да се изтънят. Върху всяко се поставят парче синьо сирене, което се поръсва с малко смлени орехи, смесени с малко черен пипер. Филетата се навиват стегнато на пури, които се забождат напречно с клечка за зъби, която след панирането лесно ще се отстрани. Панират се двукратно в разредено патафри по схемата: патафри/ брашно/ патафри/ овалване в натрошен чипс .
Панировка "Патафри"
Първи вариант: 5 с.л. нишесте, 150 мл. бира и 3 жълтъка се разбиват на крем. 3 белтъка се разбиват на твърда пяна с шипка сол и се разбъркват внимателно с горната смес. Втори вариант: 250 г. брашно, 3 жълтъка, 3 с.л. олио и 250 мл светла бира (или мляко, или вода) се разбиват с миксер на крем. Към тази смес се добавят с внимателно разбъркване 3 белтъка, разбити на сняг с щипка сол. Гъстотата на сместа за паниране може да варира и се регулира с добавянето на повече или по-малко от бирата.
Да ви е сладко!
Last edited by gotin on 23 Фев, 2011 9:34 pm Сря, edited 4 times in total.
|